Reportáž

Sparta přestřílela juniory o šest branek

Praha/Liberec - Na deváté kolo o umístění v play-off se vydali Tygři na led pražské Sparty. Oba týmy před utkáním měly jistý postup do čtvrtfinále, a tak se pouze hrálo o pozici v tabulce. Lépe se zápas vyvíjel pro Spartu, která dokázala otevřít skóre hned zkraje utkání a poté si již kontrolovala hru. Až za stavu 5:0 se Tygrům podařilo vstřelit branku, ale již bylo jasné, kdo si nechá tři body.

V duelu jistých účastníků play-off znepřipustili sparťané žádné komplikace. Už ve druhé minutě poslal domácí do vedení Dominik Simon, od jehož brusle se do liberecké branky odrazil puk po přihrávce Doležala. Hosté se do první vážnější šance dostali v šesté minutě, kdy se na brankovišti dostal do zakončení Vlk, ale tísněn vystřelil jen bekhendem nedůrazně po ledě. Další příležitosti si pak ale připisovala hlavně Sparta a z jedné z nich šla po čtvrthodině do dvougólového vedení. Matějček z rohu kluziště našel před brankou nehlídaného Martina Procházku, a ten střelou z první poslal puk pod horní tyčku. Minutu před přestávkou se pak blýskl domácí gólman Neužil, když v pádu na čáře zastavil dorážku Vlka.

A znovu se Neužil ukázal hned po čtrnácti vteřinách druhé části, kdy efektním semaforem zneškodnil přesilovkovou dělovku Pyrochty. A zatímco Liberec nemohl branku Sparty dobýt, domácí ve 23. minutě přidali díky střele Jana Veselého třetí branku. Tento zásah vyhnal brankáře Sobotku na střídačku a na jeho místo mezi třemi tyčemi se postavil náhradník Jelínek. A střídání to bylo účinné, neboť Jelínek několikrát zastavil sparťanské střelce, zejména pak o pět minut později, kdy fantasticky lapil zakončení Brzobohatého do odkryté klece. Ale ani on už nemohl stačit na střelu přes hráče v podání Zdeňka Doležala a následnou pěknou individuální akci Martina Procházky, který po rychlé stahovačce zakočil střelou pod břevno. Hosté se dočkali kosmetické úpravy skóre ve 38. minutě. Pavel Zacha vypálil z levého kruhu, puk škrtl Neužilovi o masku a obloučkem se snesl do branky.

Tři minuty po přestávce přidal šestou branku domácích Tomáš Brém a vše nasvědčovalo tomu, že se rozhodnuté utkání v poklidu dohraje. Opak byl pravdou, na ledě se začalo jiskřit a některé zákroky byly hodně na hraně. Až za ní byl faul kolenem v podání hostujícího Zuzaníka, po kterém domácí Hampl opustil led a utkání již nedohrál. Zákrok libereckého beka se pak rozhodl pomstít Škop a k vidění byla tedy i boxerská vložka, naštěstí bez vážnějších následků. Skóre zápasu uzavřel deset minut před koncem střelou nad rameno Jelínka Martin Matějček.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner