Reportáž

V Třinci juniorka úspěšná nebyla, padla o branku

Třinec/Liberec - Druhý zápas čtvrtfinálové série mezi Bílými Tygry a Oceláři tentokrát skončil vítězstvím Třineckých. Liberečtí nedokázali navázat na výsledek z domácího ledu a další šanci na postup do dalšího kola mají hned zítra.

Třinečtí vstoupili do zápasu docela zostra, ale jejich ataky nenechaly píšťalku sudího němou. Tygři dostali v úvodu utkání šanci v podobě dvou přesilových her, které ovšem nedokázali gólově zúročit. Naopak Oceláři svou přesilovou hru proměnili v kýžený gól, to když Radim Matuš ujel hostující obraně a svůj blafák zakončil přesně do růžku Jelínkovy svatyně. Poté měli Oceláři velký tlak, který ovšem nedokázali přetavit v další gól.

Dnešní utkání mělo i poměrně dobrou návštěvu, vzhledem k tomu, nač jsme zvyklí při zápasech třineckých mládežníků. Ale v první desetiminutovce druhé třetiny nebylo příliš nač koukat. Mírnou převahu měli hosté, ale Šimboch byl pozorný a nepropustil žádný puk za svá záda. Liberečtí měli poté velkou šanci ke srovnání, jelikož hráli přesilovou hru. Nepovedlo se jim však vhazování, Filip Bajtek dokázal vpíchnout puk obránci na modré a uháněl sám na Jelínka, kterého propálil střelou pod ruku. Pár momentů na to se ocitl v šanci Diviš, ale jelínek ho dokázal vychytat. Do šaten se tak šlo za dvougólového třineckého vedení.

Ani třetí perioda nenabídla nijak strhující podívanou, kterou by každý od utkání play-off čekal. Tato bitva byla spíše taktická. Poslední část se nesla v duchu mnoha vyloučení. Za zmínku stojí střela Říhy od modré a dobrý rozklek třineckého strážce svatyně Juraje Šimbocha, momentální dvojky A-týmu Ocelářů. Ve druhé polovině třetí třetiny jsme se dočkali prvního gólu v třinecké kleci. Po nešťastném odrazu od mantinelu doťukl do prázdné klece kotouč Patrik Maďar. Třinečtí poté kouskovali hru a snažili se za každou cenu udržet náskok. Závěr utkání byl trošku nervózní, ale ani nervozita, pošťuchování a někdy vyloženě nebezpečné fauly z obou stran nezměnily nic na vývoji tohoto utkání. Třinečtí si tak připsali důležitou výhru a stejní soupeři se utkají i zítra ve Werk aréně přesně v pravé poledne.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner