Reportáž

Sezona juniorů končí v semifinále na hokejkách Vítkovic

Vítkovice/Liberec - Sezona libereckých juniorů je u konce. V pátečním zápase na ledě Vítkovic prohráli o tři branky a vypadli z vyřazovacích bojů. V těch však došli velice daleko, a to až do semifinále. Po nepříliš povedené základní části se tedy jedná o velký úspěch liberecké dvacítky.

Domácí prohra libereckých juniorů 1:5 s vítkovickými vrstevníky napověděla mnoho o síle obou celků. Moravané byli tím zkušenějším a reprezentačními událostmi prověřenějším týmem. Tuto pověst chtěli samozřejmě potvrdit i na vlastním ledě, kde mohli ukončit celou semifinálovou sérii.

Na východě republiky se pak Severočeši dlouho drželi nad vodou a dokonce sami otevřeli skóre. V šesté minutě první třetiny se o to postaral Vojtěch Havlas pěknou střelou z levého kruhu - 0:1. Jenže domácím se taková situace zdaleka nelíbila, a tak o dvě minuty později vyrovnala jedna z největších vítkovických hvězd Erik Němec - 1:1.

Další branky přišly až ve druhém dějství, kdy se ovšem domácí dostali do vedení. Vítězem skrumáže v libereckém brankovišti v pětadvacáté minutě se totiž stal Vojtěch Tomi - 2:1. Zhruba v polovině utkání Tygři opět zdramatizovali zápletku série, když při přesilovce proměnil únik Pavel Zacha - 2:2.

Hostům se dařilo držet krok se silnějšími Moravany až do poloviny třetí dvacetiminutovky, kdy ale severočeská pevnost padla a pustila tři branky. Jelínka v sedmi minutách pokořili Lukáš Kovář, Karel Richter a Ondřej Slováček - 5:2. Tím bylo semifinále zpečetěno.

Za postup do semifinále, především po vskutku špatném začátku sezony, si junioři zaslouží obrovské díky za parádní reprezentaci libereckého hokeje, jako jehož zástupci se ve své soutěži dostali dále než A-tým i mužstvo staršího dorostu.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner