Reportáž

Mladší dorostenci na výhru nenavázali, prohráli se Zlínem

Chomutov/Liberec - V druhém zápase MČR mladšího dorostu se Tygři střetli se stejně starými zástupci Zlína. Do vedení se ve druhé třetině dostali Berani, kteří si náskok uhlídali až do konce utkání. Tygři se snažili na soupeře dotáhnout, ale ani při hře bez brankáře nebyli úspěšní.

Do utkání vstoupil aktivněji Liberec. Hned ze začátku se dostali Tygři k několika střelám, které pokryl zlínský brankář. V dobře vypadající situaci byl v páté minutě Solenský, skóre se ale zatím neměnilo. Sérii třech vyloučení Beranů také nedokázali Liberečtí využít, následnou nabídnutou přesilovku nevyužil ani Zlín.

Druhou třetinu zahájili lépe hokejisté PSG a brzy jim podařená hra přinesla vytoužené ovoce. Ve dvacáté druhé minutě se dostal do úniku Luděk Kuncek a blafákem zdolal Stezku – 0:1. V prostřední dějství zápasu se také hodně vylučovalo tentokrát na liberecké straně a na to Tygři doplatili v 35. minutě. Opět se trefil Luděk Kuncek - 0:2. V následné přesilovce Liberečtí tlačili a snažili se dostat alespoň na dostřel, gólman Zlína však svůj tým podržel.

Poslední část zápasu odstartovala v klidnějším tempu kvůli vyloučením na obou stranách. Ovšem při hře v pěti se konečně dokázali prosadit i Tygři. Při dorážkách u branky Zlína dokázal puk vsítit Radek Šír a snížil na jednobrankový rozdíl – 1:2. V padesáté minutě ale Berani opět odskočili na dvě branky, tvrdou střelou se do branky trefil Nicolas Werbik - 1:3.

Čtyři minuty před koncem zkusili Tygři přesilovku bez brankáře. Liberečtí se okamžitě radovali z gólu, ale hlavní sudí branku neuznal. O dvě minuty později se však trefil Marek Zachar a dodal před koncem velké napětí – 2:3. Tygři dále pokračovali bez gólmana, ale Zlínu se dříve nebo později muselo povést vyhodit do prázdné klece. Minutu a čtvrt před koncem se o to postaral Niclas Werbik a definitivně rozhodl utkání – 2:4.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner