Reportáž

Mladší dorost na finálovém turnaji nestačil na Kometu

Chomutov/Liberec - Již třetí kolo finále mladšího dorostu v Chomutově odehráli mladí liberečtí Tygři. Tentokrát jim v cestě stála brněnská Kometa. Především využité přesilovky poslaly hráče z Moravy do vedení a Tygři dokázali přidat pouze jednu branku, když se trefil Klinger.

První velká šance Tygrů přišla hned v první minutě, kdy se puk ocitl na brankové čáře protihráčů, ale za ni už se nedostal. O chvíli později dostala velkou příležitost Kometa, Liberečtí šli totiž do dvojitého oslabení. Přesilovku sice Brňané využít nedokázali, ale při následné hře pět na pět už puk do branky dostali. Filip Dvořák dostal přesnou přihrávku a zavěsil pod víko – 1:0. Tygři mohli ke konci třetiny srovnat, postupné střely Kačírka a Bělohorského se však mezi tři tyče nevešly.

Zkraje druhé části se stále snažili srovnat Liberečtí, střílet zkoušel Husa. Na druhé straně chtěl zvyšovat náskok Havlát, ale netrefil branku. V půli zápasu byl před klecí Komety aktivní Bělohorský, střela mu ale nesedla. O chvíli později dokonce zvonila tyč na brance Brna. Nepříjemnou střelu ještě vyslal Šír. Avšak vyplnilo se pravidlo nedáš – dostaneš. Ve vlastním oslabení unikl Radek Koblížek a našel mezeru v liberecké kleci – 2:0.

Tygři však oslabení Komety také dokázali využít, když jedinou branku Liberce vstřelil Michael Klinger - 2:1. Na to v další přesilovce odpověděla Kometa. Roman Dymáček zpracoval odražený puk a zvýšil náskok – 3:1. Aktivita Tygrů ze začátku druhé části začínala upadat a navrch měli Moravané. V šancích byli Dufek a Hájek, oba je vychytal liberecký golman.

Ze začátku poslední periody bylo opět vyloučení na liberecké straně a i tentokrát se Kometa prosadila. Robert Havlát vyslal nepříjemnou střelu a značně posílil šanci na výhru – 4:1. Do hry mohl poslat Tygry Chlapík, akce však gólem neskončila. Liberečtí se dále snažili udělat něco se stavem utkání, ale nedařilo se jim tolik jako v prostřední části.

Konec utkání si Tygři zkomplikovali vyloučením, které do třetice Kometa využila. Jakub Zbořil přesně zamířil a zpečetil skóre – 5:1. Odvolání brankáře nemělo již cenu a tak si Tygři podruhé v řadě žádné body nepřipsali.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner