Reportáž

Mladší dorost porážkou Třince vybojoval na MČR bronz

Chomutov/Liberec - Libereckému výběru mladšího dorostu se povedlo zakončit letošní sezonu úspěšně. Na MČR v Chomutově sice nedosáhli titulu, vybojovali ale bronzové medaile. Nebylo by tomu tak, kdyby v nedělním klání neporazili Třinec. Zápas skončil 5:1 pro Tygry, kteří se tak zaslouženě stávají medailisty.

Do posledního zápasu turnaje a zároveň i letošní sezóny vstoupili lépe Tygři. Už ve 2. minutě hry se totiž rozezněla tyč třinecké brány po pokusu dobře postaveného Zachara. O něco větší aktivitu, než kterou vykazoval soupeř, dokázali Liberečtí přetavit v půli třetiny k úvodní brance, kterou vsítil do odkryté klece Matyáš Kačírek.

Týmy se poté začaly herně vyrovnávat, ale střelcům mnohdy scházelo štěstí při zakončení. Ve slibné příležitosti byl z Libereckých řad kupříkladu Zachar, jenž nezakončoval přesně. Na druhé straně zase Kofroň zcela osamocen nevyzrál proti brankáři Tygrů.

Na počátku druhé periody mohl vyrovnat skóre Sztwiertnia, který však tváří tvář Stezkovi naneštěstí pro Třinecké ani nadvakrát neuspěl. Přelom 28. a 29. minuty se stal Ocelářům osudným, neboť Samuel Solenský nejprve zvýšil na 2:0 a krátce poté z libereckého tlaku vyústil hned třetí puk v síti Třince, který tam dopravil Matyáš Kačírek.

Třineckým se podařilo přeci jen alespoň snížit vývoj utkání na 3:1, avšak to už běžely první minuty třetí třetiny. Jediný čestný gól duelu Třince zaznamenal Matěj Mach, který využil velké chyby liberecké obrany a nadvakrát překonal Stezku.

Slezanům se po vsítěné brance zvedlo sebevědomí a více se tlačili do šancí, ale to jim brzy setnul Radek Šír, jelikož po přihrávce Solenského prostřelil Hlaváče mezi jeho betony – 4:1.

V šestapadesáté minutě byl Tůma během zakončování faulován a rozhodčí nařídili trestné střílení. Třinečtí tedy mohli přidat gól na svůj účet, ale Stezka vystihl úmysl Tůmy během následujícího nájezdu.

Hokejové pořekadlo „nedáš – dostaneš“ se za bezmála minutu hry dostavilo a Kryštof Hrala už pouze zpečetil pátým gólem vítězství Liberce a stanovil zároveň konečný výsledek utkání na 5:1.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner