Reportáž

Junioři nestačili na domácím ledě na Kladno

L i b e r e c - Po zimní pauze nastoupila tygří juniorka k zápasu s kladenskými Rytíři. Hosté především díky povedené druhé třetině otevřeli skóre a svou aktivitou Liberecké k ničemu nepustili. Naději vykřesal chvíli před koncem Langhammer kontaktní brankou, domácí však dvakrát poté inkasovali do prázdné branky a zůstávají bez bodů.

Zápas začal relativně v poklidu, ani jeden z týmů se do větších šancí nedostal. V počátku se oba celky rozehrávaly, ale postupem času se stalo aktivnějším týmem Kladno, ačkoliv mnoho vyložených šancí v první periodě vidět nebylo. K první tutovce se odhodlal ke konci třetiny junior z A-týmu Kladna, Machač, ale nedostal se přes betony Vaněčka v brance Liberce.

Druhá třetina už byla na šance bohatší a hrálo se stále ve vyšším tempu. Toto nasazení lépe zvládali hosté, kteří pálili jeden puk za druhým. Nejprve měl šanci domácí Dlouhý, ale brankovištěm pouze prosvištěl a kotouč do sítě neusměrnil. V podobné situaci se na druhé straně ocitnul Habrdla, jemuž puk od hole odskočil. Úvodní gól mohl dát Slánský nebo v úniku Šilhavý, neporadili si však z domácím brankářem.

I Machač si vyzkoušel uniknout, s úspěchem se však nesetkal. Chvíli na to Slánský čelil tváří v tvář Vaněčkovi, ani tato šance ale využita nebyla. Doposud největší šanci Tygrů pak měl Havlín, který od modré trefil tyč. Na to pak přišla odpověď na druhé straně, Aleš Hájek byl důrazný na brankovišti a po 35 minutách spadl první puk do branky – 0:1. O dvě minuty přišlo navýšení vedení, když Vojtěch Šilhavý z druhé vlny dorazil do odkryté klece – 0:2.

Třetí perioda už byla v umírněnějším tempu. Tygři se snažili přiblížit se alespoň na jednobrankový rozdíl, ale nedařilo se jim založit pořádnou akci. Ale ativita nechyběla a góly si mohli připsat Pyrochta nebo Mikyska, kteří postupně řešili situaci povedenými individuálními průniky. Problém byl ovšem v koncovce, Pyrochta dokonce trefil tyčku, ale jako by branka hostů odpozovala puky.

Až sedm minut před koncem se vlnil první a jediný kotouč v kladenské svatyni, Marek Langhammer si našel dobrou pozici před brankou a po nahrávce od Vlka dokázal dotečovat do branky – 1:2. Stav vypadal už nadějně pro Liberec, ale srovnat se nepodařilo. Přišla proto hra bez gólmana, což juniorům ze severu moc nesvědčilo. Jako první našel skulinku mezi obranou Patrik Machač a poslal puk do prázdné klece – 1:3. V poslední minutě pak skóre zpečetil Vojtěch Šilhavý - 1:4 a Kladno odjíždí se třemi body.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): Musím říct, že Kladno bylo po bodech mnohem hladovější a na zápas se připravilo lépe. Hráli výborně celý zápas. My jsme sice za bezbrankového stavu měli dvě obrovské šance a pokud bychom je proměnili, zápas by asi vypadal jinak, ale nakonec dali první gól oni. Závěr pak byl vabank, třetí třetinu jsme byli lepší, ovšem bez větších příležitostí. Rozhodl tedy první gól.

Otakar Vejvoda (Rytíři Kladno): Toto utkání bylo velmi vyrovnané, vyhrát mohl v podstatě jakýkoliv tým. O to více mě těší, že jsme ho zvládli. Asi rozhodla druhá třetina, kdy jsme dali dva góly, a to se v podobných zápasech, kdy není moc šancí, velmi těžko dohání.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner