Reportáž

Starší dorostenci prohráli se Slavií, jediná trefa na bodový zisk nestačila

Praha/Liberec – Starší dorost Bílých Tygrů zavítal podruhé v sezoně na led soupeře. Na vysokou výhru z Českých Budějovic ovšem svěřenci kouče Šťastného nenavázali, proti Slavii tahali od začátku střetnutí za kratší konec. Hubený soupeřův náskok dokázal ve druhé třetině smazat Petr Sviták, ale branky už poté pálili pouze červenobílí. Liberec padl 1:4 a připsal si druhou porážku v řadě.

Úvodní minuty utkání patřily jednoznačně sešívaným, kteří se drželi u branky soupeře a častou střelbou stále zaměstnávali Stezku. Paradoxně to byli ale hosté, kdo se dostal do první vážné příležitosti. Zachar se totiž protlačil přes obránce do úniku, který ale nedokázal využít. Vzápětí se udála zajímavá situace i na druhé straně. Weinhold v nouzi nahodil kotouč na branku a puk proletěl těsně vedle pravé tyčky.

Ve zbytku třetiny už diváci svědky žádné zajímavé akce nebyli. Kromě jedné nevyužité přesilovky Liberce se hrálo hlavně ve středním pásmu a oba gólmani neměli téměř žádnou práci.

Prvního gólu duelu jsme se dočkali hned v úvodní minutě druhé části. Slávisté rozebrali soupeřovu obranu natolik, že Aleš Hyršl měl před sebou zcela odkrytou klec, kterou záhy trefil.

Hosté se ale nechtěli vzdát a tlačili se za vyrovnáním. Zastavili je ovšem dvě po sobě jdoucí oslabení, které přestáli bez větší újmy. Ve 35. minutě se Liberec přeci jen dočkal. Ránu Bělohorského dokázal z velkého úhlu dorazit za záda Frodla Petr Sviták.

Radost z vyrovnání však netrvala dlouho. Zanedlouho totiž obrana Bílých Tygrů nechala mezi kruhy zcela volného Jaroslava Maňase, který se trefil parádně pod víko. Ani ne minutu nato se puk dostal k Aleši Hyršlovi a ten bez váhání zvýšil na dvoubrankový rozdíl.

Hosté byli dvěma obdrženými brankami vyvedeni z míry, a červenobílí tak vzali otěže zápasu do svých rukou. Další gól mohl přidat Kolář, z blízka ale poslal puk nad klec. Josefus s Hyršlem zase ujeli do přečíslení dvou proti jednomu, druhý jmenovaný ale nastřelil jen ležícího Stezku.

Skóre se tedy měnilo až 55. minutě, bylo to na straně domácích. Aleš Mareček si sjel na přihrávku Muša a kotouč nekompromisně poslal za záda libereckého brankáře. Víc se v utkání už nestalo, domácí si výhru pohlídali. V extralize jsou tak po třech odehraných kolech stoprocentní.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner