Reportáž

Starší dorost zdolal Bruslaře a připsal si první domácí výhru

L i b e r e c - V sobotním odpoledni proběhlo v Liberci páté kolo extraligy staršího dorostu. Liberečtí Tygři na svém ledě přivítali Bruslaře z Mladé Boleslavi. Domácí si v první části vytvořili hubený náskok, ale ve druhé třetině s nimi Středočeši srovnali krok. Hokejisté z Liberce však nenechali nic náhodě a výhru i pojistili dalšími zásahy až na konečných 4:1.

Utkání začalo vlažněji a oba týmy se spíše dostávaly do tempa. První větší šance přišla z hole domácího Husy, který od modré protáhl gólmana Růžičku, jenž musel vyrážet nad sebe. Liberečtí se pak už dostali do hry, zatímco jejich soupeři měli v první třetině potíže útočit. Pomalému tempu přispělo hlavně kouskování hry, které bylo zapříčiněno čárovými prohřešky.

Ve dvanácté minutě padla úvodní branka na straně Tygrů. Matouš Bělohorský dostal nahrávku do volného prostoru a střelou nespěchal, dokázal ji přesně nasměrovat – 1:0. O chvíli později se mohli domácí radovat znovu, ale tutovku Divily vyrazil skvělým zákrokem brankář Růžička.

Ve druhé třetině už se síly srovnaly. Ve dvacáté třetí minutě po spolupráci Solenského se Svitákem gól nepadl, ale o dvě minuty později na druhé straně už ano. Bruslaři se dostali do první velké šance a tu také s přehledem proměnili. Vojtěch Němec doslova protlačil puk do klece Liberce – 1:1. Bylo tak srovnáno a hrálo se opět od začátku. Zvyšovat mohl boleslavský Dupljaku, ale netrefil se pod betony Stezky. Navýšení stavu ovšem přišlo od domácího mužstva. Jan Ordoš si počkal na pohyb gólmana a chladnokrevně umístil puk ke vzdálenější tyči – 2:1.

Mladá Boleslav následně dostala několik početních výhod, nedokázala je však zužitkovat a utkání se přehouplo do poslední třetiny. Hned ve 41. minutě dostali hosté velkou šanci. Liberecký Král se totiž nechal vyloučit na 5 minut a to byla šance k srovnání. Ta se ještě zvýšila, když následovaly další tresty a až po šesti minutách byli domácí v pěti. Během přesilovek měli vyrovnávací gól na holi Němec i Sedmík, gólman Tygrů ale zázračnými zákroky vše vychytal.

Liberečtí cítili, že je jejich hubený náskok ohrožen. Proto při první příležitosti unikl Michal Gecko a v samostatném nájezdu v padesáté minutě zvýšil na 3:1. O okamžik později se ale mohlo snižovat, bylo totiž nařízeno trestné střílení po faulu Tržického na Planého. Boleslavský forvard se ujal exekuce, ale příliš se ukličkoval a Stezka odhadl jeho záměr. V 54. minutě pak chyboval Růžička při rozehrávce a Tygři vstřelili pojišťující gól, když do prázdné branky uklidil Matyáš Kačírek.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Bílí Tygři Liberec): Jsme rádi, že jsme utkání zvládli za tři body. Ze začátku se to pro nás vyvíjelo dobře, ale ve třetí třetině jsme si to zbytečně zkomplikovali vyloučením našeho hráče. Musím tedy pochválit kluky, kteří skvěle odehráli dlouhé oslabení. Právě tam se všechno rozhodlo, kdyby totiž soupeř srovnal na 2:2, tak by zápas mohl dopadnout úplně jinak. Myslím, že jsme Boleslav zlomili po třetím gólu z brejku. Je dobré, že máme zase tři body, vrátilo se nám tak sebevědomí.

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): V první třetině bylo vidět, že jsme se nemohli dostat do tempa. Páteční utkání se Slavií nás stálo mnoho sil. Měli jsme z toho strach a předvídali jsme únavu, a vše se potvrdilo. Na první gól jsme Liberci nahráli, až ve druhé třetině jsme se dostali do hry a podařilo se nám srovnat. Soupeř dokázal využít individuálních chyb našich hráčů a z toho těžil a nakonec tedy zaslouženě vyhrál. Musím však pochválit kluky, že navzdory únavě utkání odbojovali.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner