Reportáž

Starší dorost otočil nepříznivý průběh utkání a porazil lídra tabulky

L i b e r e c - Liberecký starší dorost čekal v sobotu náročný duel proti aktuálnímu lídrovi tabulky, pražské Slavii. Hosté sice od druhé třetiny vedli o dvě branky, Tygři však díky bojovnosti a pětiminutové přesilové hře v závěru utkání otočili nepříznivý výsledek a získali tak velmi cenné tři body.

První třetina nabídla velmi vyrovnanou hru. Šance se střídaly na obou stranách, ani jedna však nebyla tak vážná, že by vedla k bezprostřednímu ohrožení branky. Gólmani obou celků svým poctivým výkonem nedávali příležitost k dorážení a střely z dálky s přehledem kryli. V největší šanci se objevil slávistický Denis Heldák, z těsné blízkosti však pouze minul Hosnedlovu klec. Výsledek se tak nezměnil a do druhého dějství vstupovaly oba týmy s nulou na výsledkové tabuly.

Do druhé periody vlétli hosté mnohem aktivněji a často prověřovali Lukáše Hosnedla v domácí brance. Ve třicáté minutě se Slavia poprvé prosadila. Viktor Nestrašil přihrál na zcela volného Aleše Hyršla. Ten s trochou štěstí propasoval puk mezi brankářovými betony a daroval tak svému mužstvu vedení 0:1.

O šest minut později byl náskok pražského klubu již dvougólový. Denis Heldák zkoušel obkroužit sám branku a zakončit, puk se však namísto toho odrazil až k Aleši Hyršlovi, který si tak připsal druhou snadnou branku – 0:2.

Liberec se sice pokoušel vyrovnat, ale jeho hráčům se nedařilo dostat k zakončení. Lakatoš ani Kačírek na Frodla nevyzráli, proto i na konci druhého dějství dělily oba kluby dvě branky.

Do třetí dvacetiminutovky však Tygři vstoupili velice aktivně. Dlouho se jim sice nedařilo překonat skvěle chytajícího Frodla, zlom však přišel v 53. minutě. Po krásné akci dvojice Jan Ordoš a Matyáš Kačírek zakončoval první jmenovaný do prakticky prázdné branky – 2:1.

Rozhodujícím momentem zápasu však byl jiný okamžik. V 56. minutě zůstal na ledě po srážce s Davidem Vyskočilem ležet Petr Sviták a rozhodčí po delší poradě posoudili zákrok jako nedovolený. Vyskočil byl nakonec potrestán na pět minut plus do konce utkání. Přesilovou hru následně velmi rychle využil opět Jan Ordoš po krásné přihrávce před odkrytou klec od kapitána Michala Gecka – 2:2.

Aby toho nebylo málo, Liberec přibližně minutu před koncem dokonal obrat. Michael Klinger vystřelil od modré, střelu jen lehce tečoval Jiří Babec a srazil tak puk přímo do růžku Frodlovy branky – 3:2.

Hráči Slavie sice zkoušeli hrát power-play, ani ta však již ke změně skóre nevedla a zápas tak skončil těsným vítězstvím Bílých Tygrů.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (TJ Bílí Tygři Liberec): „Samozřejmě jsme strašně rádi, že jsme ten zápas ve třetí třetině otočili, ale musím říct, že dvě třetiny jsme hráli velmi špatně. Přiklonilo se k nám i trochu štěstí. Podle mého názoru rozhodl ten likvidační faul, ze kterého jsme dali většinu gólů. Jsme rádi za tři body, ale je pro nás zklamání, jakým způsobem jsme k zápasu přistoupili. Nás to mrzí i z toho důvodu, že v pátek jsme odehráli velmi dobré utkání v Pardubicích, kde proti nám soupeř postavil plný kádr, včetně hráčů juniorky a těch, kteří nastupují i za A-tým. Ten dnešní herní projev byl hlavně v prvních dvou dvacetiminutovkách velmi špatný."

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): „Zápas se mi hodnotí velmi těžko, protože jsme ho měli v podstatě pod kontrolou, minimálně než jsme dostali gól na 2:1. Pak nás rozhodčí vyloučil na pět minut plus do konce utkání za střet, ve kterém nikdo pořádně neviděl, co se stalo. Nevím, jak k tomu došlo, jestli to byl zaviněný nebo nezaviněný střet. Ani hlavní rozhodčí nic neviděl, ale najednou mu čároví řekli, že to byl faul, a už se vylučovalo. Myslím, že to hrubě ovlivnilo celý zápas."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner