Reportáž

Snadné vítězství, starší dorostenci nepovolili Boleslavi jediný gól

Mladá Boleslav/Liberec – Starší dorostenci Bílých Tygrů vyhráli třetí utkání v řadě. Po těsném skalpu Slavie si tentokrát doklouzali pro jednodušší vítězství. Ve dvanáctém extraligovém kole uspěli na ledě Mladé Boleslavi jednoznačně 5:0. Tři body si připsal útočník Jan Ordoš a čisté konto udržel gólman Stezka.

Domácím mladíkům se vůbec nepovedl vstup do utkání. Už v čase 0:24 nahrál Kačírek před branku zcela neobsazenému Zdeňku Královi a Liberec bleskově vedl. Vstřelená branka Bílé Tygry nakopla, naopak Mladoboleslavští se v první třetině dostávali do útočného pásma jen sporadicky. V 15. minutě už to s domácími vypadalo zle, protože během tří minut dokázali hráči Liberce vstřelit dvě branky.

Nejprve se po střele z bezprostřední blízkosti prosadil Matouš Bělohorský, a chvíli poté zvyšoval prudkou střelou Tomáš Tržický. U obou branek asistoval Jan Ordoš. Po třetím gólu v Růžičkově brance hosté trochu zpomalili, nicméně domácím hráčům chyběla přesnost v zakončení, a tak se šlo do šaten za stavu 0:3.

Hokejisté Mladé Boleslavi ve zlepšené hře pokračovali i na začátku druhé třetiny. Většina jejich pokusů ale šla mimo libereckou branku, a když už domácí mířili přesně, naráželi na dobře chytajícího Aleše Stezku v brance Bílých Tygrů. Zhruba po deseti minutách druhé třetiny však iniciativu přebrali opět hosté, kteří se dočkali zasloužené čtvrté branky. V čase 36:47 se ve skrumáži před Růžičkou nejlépe zorientoval skvěle hrající Jan Ordoš, který tak ke dvěma asistencím z první třetiny přidal i branku.

Po čtvrtém gólu byli Severočeši bezpochyby lepším týmem, a asi by se nikdo nedivil, kdyby po dvou třetinách svítil na tabuli stav 0:5. Domácí brankář ale chytil střely Babce i Šíra.

Závěrečná perioda se už jen dohrávala. Hráči Mladé Boleslavi věděli, že nepříznivý stav se jim už nepodaří zvrátit. Sice jim byly nabídnuty dvě přesilové hry, v nich se ale Bruslařům nepodařilo usadit se v útočném pásmu. Ve hře v plném počtu hráčů navíc oba týmy předváděly statickou a nepřesnou hru.

V čase 56:33 přišel jako blesk z čistého nebe pátý gól Liberce. Michal Gecko si najel před Růžičku, a po přesné Svitákově přihrávce dokázal dostat kotouč za ležícího gólmana domácích. Liberec si tak z Mladé Boleslavi zaslouženě odvezl zasloužené tři body.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Před dnešním utkáním jsme měli za sebou těžké včerejší utkání se Slavií, což se projevilo v první třetině, kdy jsme chtěli se soupeřem držet krok, ale bohužel hned v první minutě jsme dostali gól a to poznamenalo celou první třetinu a ovlivnilo celé utkání. I když jsme chtěli dát branku a dostat se zpět do zápasu, nepodařilo se nám to a soupeř zaslouženě zvítězil.

Jan Šťastný (Bílí Tygři Liberec): Myslím, že dnešní utkání rozhodl začátek, kdy se nám rychle podařilo dát branku a navázali jsme na to druhou a třetí brankou. O přestávce jsme si řekli, že je potřeba hrát zodpovědně z obrany a čekat na chyby soupeře. Dá se říct, že čtvrtým gólem jsme si pojistili utkání. Dnes jsme podali velice zodpovědný, kolektivní výkon a zaslouženě jsme vyhráli.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner