Reportáž

Starší dorost sestřelil Pardubice čtyřmi góly

L i b e r e c - V pátek odpoledne odehráli mladí Tygři již šestnácté kolo extraligy staršího dorostu. Jako soupeř jim stanuly Pardubice, které se v poslední době trápí a to přenesly i do tohoto duelu. Liberečtí nasázeli do branky hostů čtyři fíky a zaslouženě si nechávají doma tři body.

Utkání začalo velmi zvolna, oba týmy se nepouštěly do velkých útoků a hrálo se spíše ve středním pásmu. Šance na rozjetí zápasu přišla pro Pardubické, kteří v páté minutě získali přesilovou hru. Tu nevyužili, ale duel dostal trochu více elánu a byl k vidění pohlednější hokej. Střela Lakatoše do branky nespadla, zajímavější šance Zadiny z otočky také byla promarněna. Až v sedmnácté minutě se diváci dočkali úvodní branky, po vhazování se dostal k puku Zdeněk Král a bez okolků propálil vše před sebou – 1:0.

Druhá část byla stále velmi otevřená, jednobrankový náskok Tygrů byl snadno smazatelný. Útočit zkoušel Panna, ale puk si špatně zpracoval, Lakatoš na druhé straně zkusil střelu zpoza branky, se kterou si poradil chytající Červený. Východočeši poté šli do čtyřech, ale Liberečtí nabídnutou přesilovku nevyužili. V plném počtu pak měl Rohlík srovnání na holi, střelu bekhendem ale zamířil přímo do Stezky.

Chvíli před polovinou utkání to byl však opět Červený, který lovil puk ze své sítě. Petr Sviták operoval s pukem za brankou, vybruslil si a přesnou trefou navýšil náskok domácích na 2:0. Po dvou inkasovaných gólech nahradil Červeného v brance Husár. Ten měl hned plné rukavice práce, když ho několikrát ohrozil Běhula a trio útočníků domácích. Pardubice si však vytvořily místy tlak, Horynovi se otevřela horní část branky, ovšem zamířil špatně. Procházkova střela od modré byla vytěsněna krajem betonu a Mečíř na druhé straně nechal vyniknout gólmana lapačkou.

Pro hosty ještě nebylo nic ztraceno, stále zbývalo dvacet minut. Ovšem větší naděje pohasly ve 47. minutě, když už třetí branku domácích přidal Miroslav Hylena, který i z kleku dokázal zavěsit do klece Husára – 3:0. Kontaktní branku mohl vstřelit Velínský, puk ale pouze objel branku s několika centimetrovou vůlí. V pětapadesáté minutě už se definitivně zpečetil stav utkání, ke kotouči se dostal Marek Zachar a po individuálním průniku útočným pásmem obešel gólmana – 4:0. Velínský pak opět mohl vstřelit alespoň čestnou branku, tentokrát by puk do branky šel, ale Stezka po něm skočil. V závěru utkání už se žádný tým do větší šance nedostal a tak tři body zůstávají pod Ještědem.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Bílí Tygři Liberec): Myslím, že Pardubice hrály velice dobře. Musím říct, že dnes rozhodla produktivita, podařilo se nám dát čtyři góly, Pardubicím se nepodařilo skórovat. Jsme tedy rádi, že jsme to zvládli. Soupeř byl velice kvalitní.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner