Reportáž

Starší dorostenci proti outsiderovi nezaváhali, z Písku vezou všechny body

Písek/Liberec – Starší dorost si před reprezentační přestávkou zajistil potřebný klid. Liberečtí mladíci si ve dvacátém extraligovém kole poradili s Pískem, na půdě posledního týmu tabulky zvítězili po spolehlivém výkonu defenzivy 4:0. Dva body si připsal obránce Jakub Husa.

Začátek utkání kontrolovali hosté z Liberce, postupně se hra vyrovnávala a skórovat mohl kdokoliv. Největší příležitost měli hosté v deváté minutě, kdy Lakatoš zakončoval přečíslení, ale radost mu překazil Fogl, který se dokázal bleskově přemístit k levé tyči. O chvíli později předvedl písecký brankář další důležitý zákrok, kterým udržel čisté konto. V závěru první třetiny mohl poslat domácí do vedení Šuhaj, ale jeho mířenou střelu Hosnedl vytěsnil lapačkou.

Na začátku druhé části měli domácí další šanci, když po pěkné přihrávce jel Šuhaj sám na brankáře. Písecký útočník zvolil forhendovou kličku, kterou však nedokázal zasunout za beton libereckého brankáře. V čase 26:25 se poprvé změnilo skóre. Dominik Lakatoš skóroval krátce po skončení přesilové hry.

V čase 27:06 Michael Klinger po vhazování překvapil píseckého brankáře plachtící střelou, která zapadla přesně pod břevno – 0:2. Oba týmy měly do konce druhé části několik příležitostí změnit skóre, gólmani však byli proti.

Na začátku třetí třetiny si připsal důležitý zákrok Fogl, který zastavil samostatný únik hostů. V čase 51:47 však Liberečtí navýšili své vedení. Jakub Husa přetavil početní výhodu ve třetí branku Liberce. Vzápětí se hosté dostali do přečíslení. Hylena křížnou přihrávkou vybídl Petra Svitáka ke skórování a ten zamířil přesně pod horní tyč. Hosté si čtyřbrankové vedení pohlídali až do závěrečného hvizdu.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner