Reportáž

Starší dorost rozstřílel Královské lvy, ti dostali jedenáctibrankový příděl

L i b e r e c - Po reprezentační pauze vyzvali Tygři na domácím ledě mužstvo z Hradce Králové. První třetina předpovídala vyrovnaný hokej, ovšem v prostřední periodě Liberečtí začali své soky pomalu drtit a začínalo být jasné, kdo vezme tři body. Nakonec přemohli Severočeši Hradecké poměrem 11:1 a připsali si první výhru nad tímto týmem v sezóně.

Již od začátku se hrál svižný hokej, hned v druhé minutě měl šanci hostující Šeda, ale nevyzrál kličkou na gólmana Hosnedla. Za domácí mohl skórovat o několik minut později Janele, ale trefil pouze poslední centimetr betonu Petrice. Prvního gólu se diváci dočkali v desáté minutě, když se hned po vhazování prosadil Zdeněk Král – 1:0. Odpověď přišla od Zahradníka, domácí brankář však jeho střelu vyrazil na tyčku. Ani Hofman v úniku srovnat nedokázal.

Šancemi se to jen hemžilo, a Severočeši ze své další navýšili náskok, když Michal Gecko našel vhodnou pozici u branky – 2:0. Po dvou inkasovaných brankách poslal trenér hostů do klece druhého gólmana Černého. Do konce třetiny stačili Hradečtí ještě snížit, Tomáš Hofman zmátl brankáře a posunul puk do odkryté branky – 2:1.

Ovšem cosi se v hostech o pauze zlomilo a začala liberecká jízda. Hned zkraje třetiny se napodruhé trefil Matouš Bělohorský – 3:1. Následoval ho Albert Janele, jenž se prosadil zpoza branky – 4:1. Východočeši si vyžádali oddechový čas, ten jim však moc nepomohl. O minutu později se puk v síti třepotal popáté, když Jan Ordoš skóroval z druhé vlny – 5:1.

To už bylo moc i na Černého a v brance uvolnil místo opět Petricovi. Ten ani na druhý pokus čisté konto neudržel, Samuel Solenský zamířil přesně nad jeho lapačku a v 25. minutě tak Tygři vedli už 6:1. Tlak neustával a po dalších dvou minutách se na listinu střelců zapsal i Dominik Lakatoš – 7:1. Od Hradce přicházely pokusy na snížení, nejnebezpečnější byl ten Gančarčíkův, ale Hosnedl neposedný puk zkrotil.

Zápas se přehoupl do druhé poloviny a i v té se Liberečtí dokázali prosadit. Zdeněk Král dostal puk do levého kruhu a propálil vše před sebou – 8:1. Zvyšovat chtěl ještě obránce Suchý, razantní střela se do branky nevešla. Alespoň čestný gól hostů mohl dávat Hofman, ten však z nulového úhlu trefil boční síťku.

Do závěrečné periody měli domácí opět rychlý vstup, hned v první minutě si Ordoš s Matoušem Bělohorským vyměnili puk a bylo to již 9:1. Hradec se už téměř nezmohl na odpor, a to znamenalo další branku pro Tygry. Albert Janele přidal svůj druhý gól v utkání a zároveň navýšil na dvojciferné číslo – 10:1.

Přeci jen se hra uklidnila a i Královští lvi se začali dostávat do šancí. Jednu z nich měl Šeda, ale trefil pouze betony. Až v padesáté páté minutě došlo na závěrečnou branku, kterou dorážkou vsítil Dominik Lakatoš – 11:1. S tolika inkasovanými góly rostly i emoce a začínaly se rodit různé strkanice. Největší z nich předvedli Husa s Hofmanem, když v rohu rozjeli skutečný boxerský zápas. Mnohá vyloučení však posledních pět minut neovlivnila a tři body zůstávají pod Ještědem.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Bílí Tygři Liberec): Jsme rádi, že jsme na třetí pokus porazili Hradec Králové. Dvakrát jsme s nimi prohráli, v tu dobu se jim na nás dařilo. O reprezentační pauze jsme potrénovali, uzdravili se nám hráči. Hradec byl jediný tým, který jsme zatím neporazili, takže jsme rádi, že to vyšlo. Výsledek ale nepřeceňujeme, samozřejmě to je příjemné, pro nás je důležité, že do konce základní části chybí osm kol a potřebujeme sbírat body. Teď už myslíme na další zápas s Budějovicema.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner