Reportáž

Ze čtyř zásahů ve druhé třetině se starší dorostenci neoklepali

Pardubice/Liberec – Starší dorostenci Bílých Tygrů vyrazili v pátek k utkání třiadvacátého kola do Pardubic. A přestože tamní dorostenci jsou v tabulce předposlední, vyrukovali na Liberecké čtyřmi zásahy ve druhé třetině. Na ty Severočeši reagovali jen jedním a domů se tak vrací s prázdnou.

Zpočátku utkání si Pardubice vytvořily tlak, který držely až do půli první třetiny. Nasazení si držely oba týmy a podle toho vypadala i hra, která nabídla pár gólových šancí.

První akcí se blýskl pardubický gólman Patrik Červený, který doslova vytáhl puk svou lapačkou z brankové čáry. Liberec se rychle probudil ke hře. Vytvářel si tlak, při kterém se Pardubice pouze ojediněle dostávaly ven ze třetiny.

Chvíli na to mohl změnit skóre Ondřej Panna, který se dostal až do mezikruží a vypálil ostrou střelu, která skončila pouze v lapačce Aleše Stezky. Odpověď Liberce přišla záhy, když se Radek Šír ujal puku a překvapivou střelou z otočky překvapil všechny okolo sebe včetně Červeného, který se za pukem pouze ohlédl. Střela naštěstí minule tři tyče a zamířila do rohu kluziště.

Nástup domácích do druhé třetině rozhodl zápas. Skóre ve 24. minutě otevřel po samostatném úniku David Barkóci – 1:0. Na 2:0 zvyšoval už minutu po něm po podařené souhře s Ondřejem Pannou Denis Kusý – 2:0.

Třetí gól do sítě Liberce vstřelil dělovkou od modré čáry Jakub Procházka – 3:0. Během pár minut vedly Pardubice o tři branky, Bílí Tygři vystřídali brankáře a vzali si oddechový čas.

Liberec se nevzdával dočkal a tak ve 31. minutě snižoval Radek Šír – 3:1. To bylo ale ze strany Severočechů, co se týče brankové produkce, všechno.

O čtyři minuty později to ale byly zase Pardubice, kdo zvyšoval skóre. Denis Kusý elegantně projel celé hřiště a se skvělým zakončením zvýšil svým druhým gólem už na 4:1. Liberec ještě ke konci třetiny nastřelil během deseti vteřin dvakrát po sobě tyč v nepřehledné situaci před pardubickou brankou.

Ve třetí třetině se hra celkem uklidnila. Pardubice hrály spolehlivě do obrany a Liberec k žádné vyložené šanci nepustily. V posledním dějství se nejvíce činil Patrik Červený, který pochytal všechny pokusy hostů a dával tak spoluhráčům jistotu.

Poslední desetiminutovka se dohrávala spíše ve středním pásmu. Pardubice vědouce, že mají na svém kontě tříbrankový náskok, se už do ničeho nehnaly a došly si tak k vítězství 4:1.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner