Reportáž

Starší dorost potvrdil domácí formu, nadělil Slavii osm branek

L i b e r e c - Starší dorost po nepovedeném utkání v Pardubicích měl šanci odčinit tuto prohru na domácím ledě. Z Prahy přijela Slavia, která je lídr tabulky. Úvodní dvě třetiny byly vyrovnané a duel byl velmi otevřený, ovšem v poslední periodě domácí opět nabrali obrátky a potvrdili zisk třech bodů. Hattrickem se blýskl Jan Ordoš.

V první třetině se hrál poměrně aktivní hokej. Hned první šance přišla pro domácí, když se nechal vyloučit Krejčí a poskytl posilovou hru, tu ale Tygři nevyužili. V páté minutě se Liberečtí radovali z gólu, když puk z velké výšky spadl za Stochůrka, ovšem sudí rozpažil a pokračovalo se bez gólů. Velkou šanci pak měl Janele, ale nezamířil z ideální pozice přesně.

Skóre se otevíralo ve dvanácté minutě, když Nestrašilův pokus dorazil do branky Tomáš Šmerha – 0:1. Domácí však dokázali za dvě minuty odpovědět, Matouš Bělohorský se prosadil zpoza branky – 1:1. Tygry branka nakopla a hned byli živější, Bělohorský znovu v akci přestřelil, do vedení pak Severočechy poslal Radek Šír – 2:1.

Hned v úvodu druhé periody domácí vedli už o dvě branky, znovu Radek Šír dokázal skórovat do odkryté klece – 3:1. Vzápětí přišel kontaktní gól od Slavie, když v přesilovce ihned po buly ukořistil kotouč Martin Suda , jenž přesně zamířil – 3:2. Vyrovnat ještě mohl Furch, ale nedostal se přes betony Hosnedla. Na druhé straně pak mohl rozšířit náskok Kačírek, o chvíli později Bělohorský, oba však narazili na neprostupného Stochůrka. Zachar pak promarnil šanci, když mu před odkrytou klecí sebrala obrana Slavie kotouč.

Závěrečná dvacetiminutovka už byla v režii Liberce. Hned v úvodu se dopředu dostal Jan Ordoš a zasunul do branky – 4:2. Chvíli na to si opět Jan Ordoš připsal další hezký gól, když obelstil gólmana Slavie – 5:2. Minutu na to stihl skórovat ještě Zdeněk Král – 6:2 a to byl konec pro Stochůrka. Toho po šesti inkasovaných brankách nahradil Stašek.

Domácí však využili nerozchytanosti gólmana a Samuel Solenský stál na konci rychlé kombinace – 7:2. Prosadit se ještě mohl Gecko, ten minul odkrytou branku. Poslední osmý gól přidal Jan Ordoš, který byl faulován, a bylo nařízeno trestné střílení. To bez problémů proměnil a připsal si hattrick.

V posledních deseti minutách otěže přebrali sešívaní a několikrát zahrozili. Suda trefil tyč a Furch nezamířil přesně nad lapačku. Vyskočil pak minul branku jen o centimetry a konec utkání si už Liberečtí pohlídali. Nechávají si tak doma tři body.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Bílí Tygři Liberec): Musím říct, že narozdíl od utkání s Pardubicemi, které se nám hrubě nepovedlo, tak dnes jsme to měli pod kontrolou. Hráli jsme docela dobře v první třetině, ve druhé jsme dostali zbytečný gól na 3:2. Ve třetí jsme pak opět dokázali navýšit skóre po pěkných akcích. Samozřejmě jsme i rádi, že třetí rok po sobě nechybíme ve dvanáctce nejlepších týmů v republice.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner