Reportáž

Bílí Tygři otočili bitvu s Kladnem, dva body trefil v prodloužení Nedvěd

L i b e r e c – Bílí Tygři uspěli ve třetím domácím zápase v řadě. První duel po reprezentační pauze však libereckým hokejistům nevycházel podle představ, s Kladnem po většinu utkání ztráceli. Skóre však nakonec dokázali otočit a zásluhou Petra Nedvěda zlomili soupeřův odpor v prodloužení.

Do souboje s Rytíři vstupovali Bílí Tygři s negativní bilancí, soupeř poslední tři střetnutí pod Ještědem ovládl a s novým koučem si brousil zuby na bodový lup i tentokrát. Liberec ale na tápajícího protivníka vyrukoval s dobrým pohybem a rychlou kombinací.

Tedy alespoň v první třetině. V ní byli domácí hokejisté aktivnější a brankáře Cháberu několikrát ohrozili. Do slušné příležitosti se procpal Čutta, jehož na brankovišti našel přesným pasem Vampola. A neujalo se ani liberecké přečíslení, při kterém Vlach netrefil vysokou nabídku od spoluhráče.

Druhá část ovšem Tygrům vítr z plachet rychle sebrala. Nejprve uháněl sám na Melicherčíka útočník Havlíček, ale ve velké šanci selhal. V síti skončil až pokus Michala Dragouna, jenž trefil z levého kruhu přesně do protějšího rohu branky.

Zanedlouho už měli Středočeši náskok dvou branek, Michal Lukáč se prosadil z dorážky a domácím v tu chvíli nepomohly protesty ani hlasitý pískot publika. Krátce před tím, než kotouč přešel brankovou čáru, totiž zůstal v rohu kluziště ležet zadák Vitásek.

Liberec usiloval o první trefu, protivníka chvílemi přehrával. Kladenskou defenzivu v čele s pozorným gólmanem však dlouho nemohl přetlačit. Bartekovu střelu Chábera zlikvidoval a neúspěch potkal i střelu Víška.

Gólu se domácí hokejisté dočkali až ve třetí třetině. Poprvé se radovali po hrubce brankáře Chábery, který neodhadl situaci a vydal se za branku rozehrát. Jenže chyboval, puk sebral Antonín Dušek a do opuštěné svatyně pohodlně zakončil. Hostující gólman musel vzápětí své území na čas opustit, jelikož po inkasované brance nevědomě vkročil na vlastní střídačku. Sudí ho už do hry nepustili, a tak se v brankovišti na několik vteřin ohřál i náhradník Cikánek.

Zápas dostal náboj, Tenkrát mohl svému výběru vrátit nadějný náskok. K útočníkovi se odrazil vrtící se kotouč, ale z těsné blízkosti trefil jen kovový oblouk branky. Naopak Bílí Tygři slavili, v čase 50:10 využil Martin Bartek dělovkou od modré čáry dvojnásobnou přesilovku.

Vítěze střetnutí nakonec určil až nastavený čas, v němž udeřil Petr Nedvěd. Domácí kapitán převzal Voráčkovu přihrávku a z mezikruží poslal kotouč do branky.

Ohlasy trenérů

Pavel Hynek (Bílí Tygři Liberec): Musíme být rádi za dva body. Jako pozitivum vidím to, že jsme dokázali utkání otočit z nepříznivého stavu a vyhrát. Musím však sportovně uznat, že Kladno odehrálo výborný zápas. Hosté byli agresivní, v pohybu, hráli celoplošný hokej a my jsme si za dvě třetiny nedokázali vytvořit pořádnou šanci. Hodně nám pomohl gól na 1:2 na začátku třetí třetiny. V prodloužení se štěstí přiklonilo na naší stranu.

Jiří Čelanský (Rytíři Kladno): Pro oba týmy to byl důležitý zápas. Utkání jsme měli dobře rozehrané, bohužel se nám ho nepodařilo dotáhnout ho do vítězného konce. První třetina byla vyrovnaná, ve druhé jsme byli lepší. Nezachytili jsme ale vstup do třetí třetiny, kdy jsme soupeři svými chybami pomohli k vyrovnání. Bod je povzbuzením do další práce.

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 16:30 | U17
Bílí Tygři Liberec
Pilsen Wolves
×
Dnes v 13:00 | U20
HC Škoda Plzeň
Bílí Tygři Liberec