Reportáž

Mladší dorost: Bílí Tygři trhali. Slavii porazili 5:2

Praha/Liberec - Bílí Tygři si v desátém kole ELIOD extraligy mladšího dorostu poradili na pražském ledě se Slavií 5:2. Po třech bodech si připsali Bělohorský, Kačírek a Solenský.

Už v první minutě prověřil sešívaného brankáře Pateru Solenský po pasu Bělohorského, jenže trefil pouze připravené betony. Odpověď Slavie na se nenechala dlouho čekat a Žajdlík musel vytáhnout zákrok proti Patočkovi. Prakticky z protiútoku mohli Bílí Tygři jít do vedení, ale kombinace Wienceka se Zacharem skončila opět na gólmanovi Paterovi. Slávistický brankář měl v úvodu duelu hodně práce a další zásah musel předvést při sólu Solanského.

Severočeši se dočkali vedoucí branky až v čase 7:04. Matouš Bělohorský prostřelil z pravého kruhu domácího mladíka s maskou – 0:1. Vedení Bílé Tygry uklidnilo a soustředili se na poctivou hru zezadu, která byla odměněna v závěru třetiny. Solenský přihrál Matyáši Kačírkovi, jenž se zbavil obránců a švihem k tyči skóroval – 0:2.

V prostředním dějství mohl snížit Šmerha, ale Žajdlík byl pozorný. Dočkali se tak opět modrobílí. Straka našel Tomáše Nezbedu, který střelou z první nedal Paterovi šanci – 0:3. O chvilku později mohl zvýšit Zachar, ale mířil těsně mimo.

Čtvrté branky se Liberečtí dočkali v šestatřicáté minutě. Balabán našel Matouše Bělohorského a ten poslal svůj tým do luxusního náskoku 4:0. Po minutě se dočkali i hráči Slavie. Viktor Martínek kulišácky nastřelil zpoza branky Žajdlíka a puk se od něho odrazil za červenou čáru – 1:4.

Severočeši na začátku třetí třetiny uštědřili soupeři tvrdou ránu. Už v čase 40:15 zakončil pěknou kombinaci do poloprázdné branky Samuel Solenský - 1:5. Domácí se dostali na dohled Severočechům o sedm minut později, kdy Matyáš Radil dotlačil puk do liberecké klece – 2:5. Slavie v závěru tlačila, ale Bílí Tygři si svůj pohodlný tříbrankový náskok už pohlídali.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner