Reportáž

Mladší dorost nestačil na Kometu Brno

Brno/Liberec - Mladší dorost ve svém prvním utkání letošního roku nestačil na Kometu Brno, se kterou prohrál 1:5. O jedinou branku Bílých Tygrů se postaral v první periodě Marek Zachar.

První minuty patřily hostujícímu celku. Liberečtí na Kometu vlétli ve velkém stylu a několika nebezpečnými akcemi nadělali problémy brněnské obraně. Největší příležitost měl Nezbeda, sám před brankářem Dostálem ale nedokázal zamířit přesně.

Domácí ustáli i první přesilovku soupeře a následně udeřili. Čejka z pravého křídla zatáhl puk před bránu, dorážka se však podařila až jeho spoluhráči Tomáši Mlynářovi - 1:0. Vedení Kometě ale vydrželo jen devět minut. Po nahození Solenského od pravého mantinelu si za domácí obranu najel Marek Zachar a šikovnou tečí srovnal stav nedělního duelu – 1:1.

Kometa ale do kabin na první přestávku nakonec odcházela s jednobrankovým náskokem. Mlynář našel mezi kruhy Jana Hasoně, který střelou po ledě zaskočil hostujícího brankáře Žajdlíka – 2:1.

Ve druhé části mohl brněnské vedení navýšit Škvrně, jeho obtočení kolem brány skončilo jen na pozorném brankáři Žajdlíkovi. Kometa se však následně do dvoubrankového trháku dostala. Mezi kruhy si s pukem najel Jakub Čejka a přesně umístěnou střelou pod víko nedal libereckému brankáři šanci – 3:1.

Navýšit brněnské vedení mohl ještě čtyři minuty před druhou sirénou Škvrně, ten se sice pohlednou kličkou vyhnul poslednímu obránci Liberce, jeho následné zakončení ale již bylo slabší. I tak ale odešli domácí do kabin za dvoubrankového náskoku.

Třetí část již žádný zvrat ve výsledku nepřinesla. Vedení domácího celku nejprve navýšil Tomáš Mlynář, který pohotově doklepl vyražený puk do liberecké brány – 4:1. Hosté se sice nadále snažili s výsledkem něco udělat, brněnská obrana ale působila solidním dojmem a Liberecké do žádných velkých šancí nepouštěla.

V závěru utkání pak už jen třešinku na brněnský dort přidal obránce Lukáš Zukal, který v přesilové hře tři vteřiny před koncem propálil od modré čáry vše, co mu stálo v cestě. – 5:1.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner