Reportáž

Mladší dorost přestřílel Rebely, přesto padl

Havlíčkův Brod/Liberec - Mladší dorost ve 24. kole ELIOD extraligy zamířil na půdu Havlíčkova Brodu. Bílí Tygři byli po celé utkání aktivnějším týmem a svého soupeře přestříleli 49:26, přesto se z vítězství radovali Rebelové. Severočeši prohráli 2:3 po nájezdech.

Po ospalém úvodu se dostal do útoku Martin Jursa, ale David Marek se blafákem oklamat nenechal. První nebezpečnou střelu domácích vyslal v mezikruží rozjetý Jiří Vlach, ale o milimetry minul klec. Na druhé straně nezacílil z nájezdu přesně Marek Zachar. Bílým Tygrům pak nevyšla přesilovka. Domácí klec sice neustále ohrožovali, ale gólman Rebelů všechny pokusy ustál. Se skvělým zákrokem se pak vytáhl i Matěj Žajdlík. Viktor Michalička se protáhl na brankoviště a u druhé tyče našel volného Jiřího Vlacha, ale ten zaduněl jen na bleskový beton strážce liberecké svatyně. Rebelové pak soupeře dokonale zaskočili. Viktor Michalička si před brankou věděl s gólmanem rady a precizním zakončením otevřel skóre zápasu. Havlíčkobrodští ujeli v oslabení. Po levém křídle pádil Josef Pilný, i přes faul protihráče zakončil, ale Žajdlíkovy betony nepřehodil. Při hře čtyř proti čtyřem pak trefil Jiří Benák při pokusu do poloodkryté sítě jen obránce.

Hned v úvodních minutách prostřední části se musel činit David Marek, který vytáhl dva parádní zákroky lapačkou. Pak ale nestačil na únik Matyáše Kačírka, který využil nešťastného pádu Jiřího Kopice. Liberecký střelec si najel na pravý roh brankoviště a parádním zakončením trefil přesně pravý horní růžek. Hra se pak uklidnila, ale Severočeši měli více ze hry a David Marek měl pořád plné ruce práce. Domácí moc neútočili, ale když už zahrozili, musel se Žajdlík činit. Vojtěch Holenda ani Jiří Vlach však kotouč za jeho záda nedostali. Oba mančafty pak v závěru třetiny nevyužily přesilovou hru.

Začátek poslední periody byl opožděn, jelikož si domácí celek vyžádal konfrontaci Bílých Tygrů. Severočeské šelmy naskočily do třetí dvacetiminutovky výborně. Marek Zachar ujel s Petrem Wienczkem, jenž trefil v klasické situaci dvou na jednoho polodkrytou klec a poslal svůj tým do vedení. Náskok Severočechům ale dlouho nevydržel. Po pravém křídle projel až na kruh Vojtěch Veverka, který parádní ranou k tyči zavěsil. Hostující celek pak nevyužil dlouhou přesilovku, z níž půl minuty hrál domácí tým ve třech. Rebelové ale dobře bránili a když už nějaká ta rána přišla, zasáhl výborný Marek. Velkou porci štěstí si pak vybral Matěj Žajdlík, který srazil Vlachův výjezd zpoza brány jen před sebe, kde ale v ten moment nikdo nestál. Liberecký celek pak nedokázal na brankovišti pokořit hradbu těl a výborného Marka a na druhé straně zneškodnil Michaličkův nájezd Matěj Žajdlík. Domácí střelec byl ale při svém pokusu hákován a Rebelové tak dohrávali v přesilovce. Tu nevyužili a následovalo prodloužení.

Hned na startu nastaveného času ujel Marek Zachar, který ztroskotal na připraveném brankáři. Dorážce zamezil faulem Jiří Benák a Bílí Tygři nebezpečně zatlačili. Domácí defenziva v čele s parádním Davidem Markem ale odolala několika dorážkám. Zpoza brány pak vykroužil Martin Jursa, ale nastavené betony domácího strážce svatyně nepřetlačil. Na druhé straně stál zcela volný Jiří Vlach, ale puk mu z hole uskočil.
Následovala tak trestná střílení, která rozhodla až poslední série. V ní nejprve parádně vykoupal gólmana Jiří Vlach a následně Ondřeje Chrtka vychytal svou lapačkou David Marek.

Ohlasy trenérů

Milan Kraučuk (HC Rebel Havlíčkův Brod): Jsme velice rádi za to, že jsme získali dva body. Soupeř byl velice kvalitní. Řekl bych, že naše hra jde zápas od zápasu nahoru. Více bruslíme a jsme dravější. Kluci si zaslouží poděkování. Musíme takhle pracovat dál a nic není předem ztraceno.

Jiří Vozák (TJ Bílí Tygři Liberec): Těžko se mi o tom mluví. Nedaří se nám. Máme za sebou tři zápasy a v nich tři prohry. Přestali jsme dávat góly a já jen pogratuluji soupeři. Hned v prvním střídání se nám zranil hráč, který odjel do nemocnice a vypadá to, že odjel se zlomenou rukou.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner