Reportáž

Starší dorost vstoupil do nadstavby vítězně, Kometu porazil 3:1

L i b e r e c - K prvnímu utkání druhé části RAKO extraligy staršího dorostu dorazilo pod Ještěd Brno. To svedlo se svěřenci kouče Šťastného vyrovnanou partii, nakonec však Tygři i bez několika hráčů, kteří nemohli nastoupit, dokázali urvat vítězství a připsali si tak první body v nadstavbové části soutěže.

První třetina nenabídla příliš pohledný hokej. Týmy se spíše trumfovaly v nepřesnostech, než v nebezpečných akcích, čemuž po většinu času odpovídalo i skóre. Ani jeden z brankářů nemusel tahat žádná esa z rukávů, hrálo se převážně ve středním pásmu.

O to větší překvapení přišlo na konci úvodní dvacetiminutovky. Radek Šír ujel do protiútoku , vystřelil, ale minul. Naneštěstí pro hostující celek se kotouč odrazil od zadního mantinelu přímo na hůl osamocenému Matyáši Kačírkovi, který již neměl se skórováním žádné potíže. Po prvním dějství tedy domácí těsně vedli.

Po přestávce vtrhla do hry Kometa s jasným cílem – vyrovnat. To se jí také po velkém tlaku ve 27. minutě povedlo, když se trefil Jakub Boltvan, který dorazil za Stezkova záda puk vyslaný Zbořilem. Po vyrovnání hýřili hosté nadále aktivitou.

O další gól se však postarali domácí. V útočném pásmu se puk odrazil k osamocenému Radku Šírovi, který kličkou obešel nejen bránícího hráče, ale také brankáře Slavíčka a pohotově zakončil do odkryté klece. Tato branka hostující celek poněkud srazila a na hřišti byli najednou vidět převážně hráči v bílém. Skóre se již ani přes několik dobrých příležitostí neměnilo a do třetí dvacetiminutovky tak šli Bílí Tygři opět s hubeným náskokem.

Závěrečná část nabídla velkou snahu Komety o vyrovnání. Hosté tlačili, byli často aktivnější, přes pozornou obranu se jim však nedařilo projít. Domácím stačilo kotouč vyhazovat. Takto probíhala hra až do samotného závěru, ve kterém se Brno pokusilo o hru v šesti proti čtyřem. Dominik Lakatoš dokázal vypíchnout rozehrávku a téměř přes celé hřiště vstřelil pečetící branku. Liberec tedy v prvním utkání nadstavbové části zvítězil 3:1.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Bílí Tygři Liberec): „Na toto utkání jsme se pečlivě připravili, protože jsme věděli, že nás čeká těžký soupeř. Těší nás, že jsme dobře vstoupili do další části soutěže. Ten výkon je o to lepší, že nám chyběla řada hráčů. Někdo chyběl kvůli trestu za dvě desítky, další onemocněli. Do utkání jsme šli s 15 hráči, navíc se nám v prvním dějství zranil jeden z útočníků a ti tak dohrávali v osmi. O to větší máme z vítězství radost. “

Jan Konečný (HC Kometa Brno): „Chyběl nám zejména důraz. Díky tomu jsme neproměňovali ani velké šance, na jednu branku zkrátka venku nemůžeme vyhrát. Nedokázali jsme si vytvořit tlak, potřebujeme se do dalších utkání zlepšit také ve střelbě.“

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec