Reportáž

Starší dorostenci rozložili síly do všech třetin a z Třince vezou tři body

Třinec/Liberec - Liberečtí starší dorostenci zahájili sérii víkendových utkání na ledě třineckých Ocelářů. V zápase poměrně rychle prohrávali, ovšem čtyřmi zásahy v řadě zápas otočili a domů si vezou všechny body za výhry 4:3.

Vstup do utkání vyšel lépe domácím hráčům, kteří už od prvních minut první třetiny ohrožovali libereckou branku velkým počtem střel. První gól jsme viděli v sedmé minutě, kdy se střelou z prostoru levého kruhu prosadil Kryštof Stuchlík. Přibližně za dvě minuty však bylo srovnáno, když Samuel Solenský procpal puk za třineckého brankáře. Gól hosty povzbudil a rázem se zvýšila i jejich aktivita na ledě. A libereckým hráčům se poté podařilo vývoj utkání ještě v první třetině otočit na svou stranu. Marek Kačírek se dostal s Divilou do přečíslení a celá akce skončila druhým gólem v síti Dudáčka.

Ve druhé třetině jsme sledovali hru plnou nepřesností, oba brankáři neměli zpočátku moc práce a bojovalo se především o střední pásmo. Vyrovnat mohl Poruba, jehož střela nadělala Hosnedlovi velké problémy, ale puk do branky neprošel. A tak se radovali opět hosté. Radek Šír si pohrál s třineckou obranou i Dudáčkem a posla puk do odkryté branky. Ještě hůř na tom mohli být domácí později, puk dlouho poskakoval v blízkosti brankové čáry, ale do konce druhé třetiny se už skóre neměnilo.

Do poslední dvacetiminutovky vstoupili Oceláři aktivně, jejich snaha o vstřelení kontaktního gólu byla bezúspěšná. A brzy prohrávali domácí už o tři branky. Gecko našel krásnou přihrávkou osamoceného Zdeňka Krále před brankou a ten poslal puk za záda třineckého gólmana. Třígólový náskok zřejmě libereckým hráčům stačil a do útoku už se příliš nehnali a soustředili se zejména na obranu. Hosnedlovi pak za zády zazvonila horní tyčka po střele Poruby v signalizované výhodě a v následující přesilové hře se povedlo domácím snížit. Zahradníček poslal puk mezi kruhy Kryštofu Stuchlíkovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě. Dvě minuty před koncem opustil třineckou branku Dudáček a domácí tak hráli v šesti, což se jim vyplatilo a odměnou byl kontaktní gól, který vstřelil Matěj Murín. Vyrovnat už se však Ocelářům nepodařilo a Liberec si tak odváží z Třince 3 body.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner