Reportáž

Starší dorost přejel Vítkovice osmi přesnými zásahy

Ostrava/Liberec - Bílí Tygři se ve slezském dvojutkání podívali na led Vítkovic. Hosté vstoupili do všech třech period se střeleckou chutí a postupně dokázali svému soupeři nasázet osm branek. Ostravané se zmohli pouze na jeden gólový zásah a body si tak vezou domu liberečtí hráči.

Skóre se otevíralo už v páté minutě. V přesilové hře si najel Michal Gecko z ostrého úhlu a poslal Tygry do vedení – 0:1. Zvyšovat ještě chtěl Babec, ale nadvakrát neprostřelil gólmana Vítkovic Waneckého. Liberec hodně tlačil, ale i Ostravané se ke střelám dostali, Malina ani Jáchym však kotouč za Hosnedla neusměrnili. Chvíli před koncem první periody promarnil tutovku Zachar, když netrefil odkrytou klec domácích.

Hned ze začátku druhé části fauloval Gecko a dostal pětiminutový trest a osobní trest do konce utkání, Tygři však tuto situaci přestáli dobře. Chvíli poté se totiž v předbrankovém prostoru provinil nedovoleným zákrokem Charvát a bylo nařízeno trestné střílení pro Liberec, které bez problému využil Dominik Lakatoš - 0:2. A v oslabení se Severočeši prosadili ještě jednou, když unikl znovu Dominik Lakatoš a hosté vedli 0:3.

V dvacáté šesté minutě mohlo být vedení ještě vyšší, Bělohorský totiž také unikl, ale tentokrát Wanecki dobře odhadl situaci a zabránil dalšímu inkasování. Ne však na dlouho, o pět minut později do pásma vjel Zdeněk Král a přes obránce poslal kotouč do klece – 0:4. Kontaktní střelu mohl přidat Slánský, jež unikl liberecké obraně, ale střelou nad lapačku Hosnedla nepřekonal. Dvě minuty před koncem druhé dvacetiminutovky však Vítkovice přece jen snížili, když přesilovou hru využil dorážkou Vlastimil Malina - 1:4.

Hned zkraje závěrečné periody však přišel další tlak hostů a ti už v podstatě o bodovém zisku rozhodli. Radek Šír se dokázal prosadit z mezikruží – 1:5, o chvíli později Samuel Solenský z druhé vlny navýšil už na 1:6. Minutu na to ještě po několika předchozích pokusech dostal Jiří Babec kotouč konečně do branky – 1:7. Po této sérii se hra na chvíli uklidnila, až v posledních deseti minutách ještě přišly šance.

První měl Kafka, který se ocitnul před brankou Liberce, ale přestřelil. Na to odpověděl Král, který v úniku napálil tyčku. Tygři pak soupeře k ničemu moc nepustili, a sami ještě zvýšili na konečných 1:8, když se podruhé trefil Samuel Solenský. Do konce utkání už další branka nepřišla a body putují pod Ještěd.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner