Reportáž

Starší dorost nestačil po zimní přestávce na Kometu

Brno/Liberec - K prvnímu utkání po reprezentační pauze nastoupili starší dorostenci v Brně. První dvě třetiny byly vyrovnané, ale v závěrečné periodě odskočila domácí Kometa už na rozdíl tří branek. Tygři se zmohli pouze na jednu branku v závěru, což na výhru nestačilo a připisují si jednu ze zatím mála porážek.

Hned z prvního útoku zápasu mohli udeřit hostující hokejisté. Před Slavíčkem se ocitl úplně osamocený Král, zamířil ale příliš vysoko a branku přestřelil. Na druhé straně mohl o chvíli později otevřít skóre Havránek, po obkroužení liberecké branky ale nezvedl puk nad už ležícího brankáře Hosnedla. Na začátku deváté minuty se už Kometa radovala z gólu, rozhodčí jim ale po krátké konzultaci tuto radost zhatili. Po rychlém výpadu totiž Horký dostal puk do branky rukou.

Ve druhé polovině úvodní periody byli nebezpečnější hosté. Radek Šír dvakrát projel takřka přes celé kluziště a najížděl sám na Slavíčka. Ani forhendem, ani bekhendem, si ale na brankáře v bílém dresu nepřišel. Další dobrou šanci měl při přečíslení Lakatoš, i proti němu se ale Slavíček stihl přemístit. Do kabin se po bojovné první dvacetiminutovce odcházelo za bezbrankového stavu.

Do druhé třetiny vstoupili po mdlém konci té první jako lepší tým domácí. Kometa držela puk na holích a vytvářela si solidní šance. Havránek dvakrát vybízel ke skórování před brankou osamoceného Hroudného, který ale v klíčových chvílích nezachoval klid. Těsně po polovině základní hrací doby se už ale skóre změnilo z docela nenápadné akce. Od modré čáry vypálil domácí bek Jakub Kubeš a Hosnedl přes klubko těl puk neviděl. Navíc možná kotouč ještě škrtl o něčí výstroj. Každopádně jeho let zastavila až síť.

Úvodní branka nijak výrazně nezměnila ráz utkání. Lehce se zvýšilo tempo, stále ale oba týmy myslely především na poctivou obranu. Další velké šance se pak paradoxně rodily v oslabení. Brněnský Dufek svůj brejk zakončil do vyrážečky Hosnedla, střelu hostujícího Gecka z mezikruží zvládl Slavíček vykopnout do rohu. Po dvou třetinách hry tedy Kometa držela nejtěsnější možné vedení.

Dlouho se zdálo, že třetí třetina už nic zajímavého nenabídne. Kometa dokázala držet Bílé Tygry na dostřel od Slavíčka. A když už se hosté do šance dostali, předvedl brněnský gólman nějaký výborný zákrok. V dobrých příležitostech zastavil třeba Kačírka nebo Solenského. V padesáté druhé minutě byl trochu sporně vyloučen za vyhození puku ze hřiště domácí zadák Sedláček, což se hráčům a trenérům Komety samozřejmě nelíbilo. Kdyby ale věděli, co přijde, jistě by Sedláčka na trestnou hnali sami. Právě v oslabení totiž přišla nakonec rozhodující akce zápasu. Roman Dymáček vybojoval puk ve vlastním obranném pásmu a nesprintoval hřiště až k Hosnedlovi, kterého překonal mazácky provedeným blafákem do bekhendu.

Ani ne o minutu později navíc bylo pro hosty ještě hůř. Po rychlé kombinaci vypálil z pravého kruhu Tomáš Havránek a skrz výstroj Hosnedla procedil svůj první gól v dresu Komety po příchodu ze Žďáru nad Sázavou. Následovalo ale další domácí vyloučení a to už Liberec přeci jen potrestal. Michal Klinger si z levého křídla sjel na střed a polovysokou ránou překonal Slavíčka, který tak přišel o nulu do statistik. To bylo však všechno, žádný další liberecký tlak se už díky pozorné brněnské obraně nekonal. Tři body tak zůstaly na jihu Moravy.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner