Reportáž

Starší dorost v přestřelce těsně vyhrál nad Zlínem

Zlín/Liberec - Bílí Tygři po brněnské porážce čelili dalšímu moravskému týmu, Zlínu. Zápas byl velmi divoký, v první třetině si utvořili náskok domácí, ale díky povedené druhé třetině nakonec v závěru brali body Liberečtí hráči. Drží si tak stále první místo v tabulce.

Na první branku střetnutí se nečekalo dlouho. Již v první minutě našel Luděk Kuncek volného Davida Pešku, který propálil Hosnedla k tyči. Ovšem hosté z Liberce neponechali nic v náhodě a netrvalo jim ani minutu, než srovnali stav. Kačírek ještě Linga překonat nedokázal, ale puk se odrazil přesně na hůl Petra Svitáka, jenž jednoduše napálil kotouč do odkryté sítě.

Ve čtvrté minutě se znovu měnil stav zápasu. Po vyhraném vhazování kotouč získal před brankou Nicolas Werbik a vrátil vedení na stranu beranů. Po vedoucí brance byli Zlínští aktivnějším týmem. Werbikovu další šanci dokázal Hosnedl ještě zlikvidovat, ale poté již inkasoval. Schmied nenápadně nahodil puk od modré čáry a liberecký brankář jej pouze vyrazil na hůl Pavla Bumbála, jenž jej jednoduše doklepl za brankovou čáru.

Tři inkasované branky Bílé Tygry nakoply a Zlín se jen stěží bránil. David Ling odolával až do 19. minuty, kdy Vojtěch Divila prostřelil hradbu těl před zlínským brankářem, který měl zakrytý výhled.

Zlín stejně jako v první části předvedl dobrý nástup do třetiny a ve 23. minutě přidal další branku. Situaci dva na jednoho řešil dobře Nicolas Werbik, jenž podržel kotouč na holi a předložil jej Václavu Rezkovi, který hezkou stahovačkou obelstil Hosnedla a skóroval. Liberec mohl snížit, ale Solenského šanci Ling vychytal.

Kontaktní branka přišla ve 32. minutě. Liberec se vymanil z tlaku a další Solenského střelu Ling vyrazil jen do vzduchu, kde kotouč dokázal zasáhnout Albert Janele. Skvěle vyšel Bílým Tygrům zejména závěr druhé třetiny. Klingerovu skrytou střelu od modré tečoval Albert Janele mezi betony Linga. Za pouhých devatenáct vteřin už hosté vedli, když obrat dokonal Zdeněk Král.

Liberečtí naskočili do závěrečné třetiny v tempu, které předváděli v závěru druhé třetiny a už po osmadvaceti vteřinách skórovali. Matyáš Kačírek v samostatném úniku nezaváhal a Lingovi nedal sebemenší šanci zasáhnout proti přesné střele do šibenice. Kontaktní branka Zlína přišla zanedlouho. Karafiát naservíroval kotouč na hokejku Lukáše Valáška, jenž jej procpal pod betonem do branky.

Zlín ztrácel stále jednu branku, ale hosté ve hře dominovali. Jen díky skvělému výkonu zlínského brankáře nenasázeli Liberečtí více gólů. Berani se v závěru dostali do pásma soupeře, ale jejich naděje utnul faul Karafiáta, který je připravil o závěrečnou power-play.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner