Reportáž

Dorostenci Tygrů dokázali porazit Vítkovice ve třetí třetině

L i b e r e c - Bílí Tygři nastoupili v pátečním brzkém duelu na domácím ledě proti týmu z Vítkovic. Zápas byl velmi vyrovnaný z obou stran a i přes některé šance se po čtyřicet minut držel bezbrankový stav. Až ve třetí třetině dokázali Liberečtí zasáhnout v přesilovce a poté už dohrávali s klidem a přidali ještě jednu branku. Drží se tak stále na čele tabulky.

První třetina nepřinesla téměř nic. Oba týmy hrály velmi dobře do obrany a tak si ani nevytvořily velké šance. Pár náznaků sice bylo, ovšem výrazného ohrožení gólmanů v prvních dvaceti minutách jsme se nedočkali. Optickou převahu měli ze začátku spíše domácí hráči, kteří drželi povětšinu kotouč na svých holích, ale ani dvě nabídnuté přesilovky nedokázali využít. Až teprve ke konci první části jsme se dočkali ohrožení branky, a bylo to ze strany Vítkovic, když Malina nadvakrát nebezpečně pálil na Stezku.

Ve druhé dvacetiminutovce už bylo šancí o poznání více a hned od začátku. Kačírek zkoušel střílet nad beton, ale nemířil přesně, u tyčky pak zkoušel zakončovat Pilař. V přesilovce pak ještě pálil Mečíř do růžku, ale Zavadil zakročil lapačkou. Vítkovice samozřejmě pouze nepřihlížely, ale také zkusily ohrozit domácího brankáře. Tlak vyústil v Šanderovy pokusy, ale nebyl úspěšný, stejně jako Malina u dorážky.

Malina byl aktivní i nadále a o chvíli později unikl liberecké obraně, prudká střela však pouze vyprášila Stezkovi výstroj. Hosté postupně začínali nabírat převahu, Puzičova prudká střela mohla být gólová, ale brankář domácích si i přes obtíže poradil. Liberečtí si však nenechali tlak Moravanů líbit a také ke konci třetiny přitlačili, Zachar s Lakatošem podnikli rychlý protiútok, ale Zavadil dobře zakročil. Další akce z holí Gecka a Krále skončila těsně vedle branky.

A hned v úvodu poslední části se tato dvojice znovu utrhla, ale střela mezi betony neprošla. I Lakatoš narazil v úniku na výzbroj vítkovického gólmana. Dobré střídání také předvedli Babec s Hylenou, kteří zasypali soupeře sprškou střel, se kterými si hostující tým poradil. Začínalo už být jasné, že kdo dá první gól, tak bude ve velké výhodě dojít si pro tři body.

A gól přišel ze strany domácích. Liberečtí hráli dvojitou přesilovku, ke kotouči se dostal Michael Klinger a od modré propálil vše před sebou – 1:0. O pět minut později přidal další zásah Marek Zachar, jenž dostal dlouhou přihrávku přes celé hřiště a tváří v tvář Zavadilovi procpal kotouč mezi betony. Bylo už prakticky rozhodnuto, ale hosté se nevzdávali. Nejvíce střel si připsal Krenželok, který byl u finálního zakončení každé akce, ale ani jednou si na Stezku nepřišel. Ani v šesti nedokázali hosté skórovat a jedou tak domů s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Jiří Vozák (Bílí Tygři Liberec): Z obou stran to byly takové šachy, zodpovědné utkání. Hrálo se dobře dozadu, Vítkovice dobře napadaly, mi jsme se snažili o totéž. Bylo otázkou času, kdo dá dříve gól a bylo jasné, že na 1:0 se asi vyhraje. Naštěstí jsme dali dvě pěkné branky a měli jsme i více štěstí.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner