Reportáž

Starší dorostenci si poradili s Kladnem a odskočili na prvním místě tabulky

L i b e r e c – V rámci dalšího nadstavbového kola RAKO extraligy staršího dorostu přijeli pod Ještěd Kladenští, kteří bojují o první příčky tabulky krátce před play-off. Po velké výhře na ledě Slavie ale zaváhali a domů se vrací bez bodu. Bílí Tygři je porazili 4:1 přes absenci několika klíčových hráčů a mají na čele pořadí už velký náskok.

Další kolo nadstavbové části extraligy staršího dorostu přivedlo na led vedoucího celku z Liberce třetí tým tabulky, kladenské Rytíře. K vidění tedy byl také pikantní souboj dvou gólmanů české reprezentace do 17 let, domácího Aleše Stezky s Danielem Vladařem.

Do zápasu lépe vkročili Středočeši, skóre na konci prvního dějství tomu ale nenasvědčovalo. Bílí Tygři dostali několik přesilovkových nabídek a tu nejdelší, čtyřminutovou, využili. Pouhou vteřinu před jejím koncem se prosadil Samuel Solenský, jehož nepokrytého před brankou našel Radek Šír – 1:0. Při další početní výhodě trefil tyčku Jakub Husa, ale skóre se do konce dvacetiminutovky už neměnilo.

To do druhého dějství vlétli daleko aktivněji Liberečtí a už brzy mohli slavit navýšení jejich vedení., když už ve druhé minutě třetiny skóroval Radek Pilař – 2:0. Krátce poté se dostali hosté do přesilovky, ale gólem v oslabení se mohl blýsknout Král, jehož samostatný únik však zastavil skvělý Vladař.

Bohužel pro Severočechy platilo, že když nedáš, tak dostaneš. Z následujícího protiútoku se totiž prosadil kapitán hostí Jakub Kaprál, jenž tak využil početní výhodu a přiblížil Rytíře k vyrovnání – 2:1. Největší šanci zbytku dějství měli však opět domácí. Šír vybídl v přečíslení ke střele Kačírka, ale Vladař si horní polovinu své klece pokryl, a tak už se skóre neměnilo.

V poslední periodě však Bílí Tygři umlčeli všechny kladenské naděje dvojicí gólů. Nejprve se prosadil Jiří Babec, kterého vyzval zpoza branky ke střele do šibenice Sviták – 3:1. A byl to znovu Sviták, kdo se z velké části podílel na čtvrté brance domácích. Začal protiútok, který pak přesně zakončil Albert Janele – 4:1.

Po zbytek duelu si Severočeši hlídali zadní vrátka a neponechali soupeři jedinou naději na otočení. Krátce před závěrem mohli ještě vedení navýšit, když se do samostatných úniků dostali Chlum a Král. Ani jeden však na Vladaře nevyzrál. Tři body do tabulky si nakonec připsali tedy Liberečtí, kteří tak zůstávají na prvním místě.

Ohlasy trenérů

Jiří Vozák (Liberec): Proti včerejšku jsme podali lepší výkon, hráli jsme dnes zodpovědněji, více stříleli a napadali. Soupeř podal kvalitní výkon, dobře bránil a napadal. Nevyhnuli jsme se hrubým chybám, na jejichž odstranění pracujeme. Naštěstí při nás stálo štěstíčko a dali jsme i několik pěkných gólů. Klukům musím poděkovat.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner