Reportáž

Starší dorostenci odjíždějí z Prahy s prázdnou, Spartě podlehli

Praha/Liberec – Starší dorostenci zahájili víkendový dvojboj na ledě pražské Sparty. S týmem z hlavního města odehráli mladí Tygři vyrovnané klání, ve kterém padly pouze tři branky. Bohužel pro ně dvě do branky Lukáše Hosnedla. Za prohru 1:2 si tak pod Ještěd body nepřivezli.

První šanci zápasu měla pražská Sparta, když hned v první minutě střílel z otočky na Hosnedla domácí útočník Procházka. Vzápětí mohl hned skórovat na druhé straně Solenský, ke kterému se kotouč odrazil ideálně na ránu z voleje, jenže hostující útočník touš netrefil. V polovině první třetiny Hosnedl vyrazil jednu ze sparťanských střel, ale puku se nečekaně zmocnil kapitán Holešovických Lojka a málem překvapil brankáře střelou po ledě. Liberec si poté vytvořil solidní tlak v obranném pásmu Sparty, avšak Pírs byl ve svých zákrocích bezchybný. Ve 12. minutě vybojoval na libereckých obráncích kotouč Zídek a přihrál ho na modrou čáru najetému Martinu Svobodovi, který vymetl pavučiny v pravém rohu Hosnedlovy klece. V závěru první části mohl vyrovnat kapitán Tygrů Gecko, jeho střela dvacet čísel nad ledem těsně minula levou tyč.

V úvodu druhé dvacetiminutovky mohli domácí svůj náskok navýšit, z prostoru mezi kruhy pálil Győri do Hosnedlova pravého betonu. Pěknou individuální akci předvedl liberecký Pilař, který by se málem prokličkoval až před Pírse, kdyby mu sparťanští obránci na poslední chvíli neodebrali kotouč. Liberec si v této fázi hry vytvořil menší převahu. Ve 34. minutě z ní vytěžil gól Zdeněk Král, jenž doklepl skákavou přihrávku Gecka za záda bezmocného brankáře Pírse. Ve 39. minutě ale vedení strhl opět na holešovickou stranu Tomáš Jandus, když dorazil po střele Seniova puk k levé tyči Hosnedlovy branky. Liberec doplácel především na nevyužité přesilové hry.

Z kraje poslední části se hrál hokej nahoru dolů bez vyložených šancí. Na ledě přibývalo tvrdých střetů, po jednom z nich zůstal na ledě ležet liberecký Sviták, když ho hlavou na mantinel narazil domácí Svoboda. Na led byl přivolán lékař a po několika minutách zraněný hráč odjel za jeho asistence do kabin. Liberec v následné přesilové hře uzamkl Spartu v jejím obranném pásmu a gól doslova „visel ve vzduchu“. Přes veškerou snahu Tygrů v posledních minutách se jim ale vyrovnat nepodařilo a domácí s vypětím všech sil udrželi hubený náskok až do závěrečné sirény.

Sparta tak zůstává se 73 body na 9. místě tabulky skupiny A, Liberec i přes porážku s 89 body na jejím čele.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner