Reportáž

Rozpačitý úvod dorostence nepoložil, Brno smetli šesti góly a jsou krok od titulu!

L i b e r e c – Výsledek jako ze snu! A starší dorostenci mají ve finálové sérii, jejíž vítěz bere vše už po dvou výhrách, první mečbol. Utkání proti Kometě ale mladí Tygři nezačali nejlépe, zkraje druhé části čelili dvoubrankové ztrátě. Jenže bojovným výkonem a skvělou produktivitou soka rozstříleli. Po výhře 6:2 tak mohou ve středu na brněnském ledě znovu přepsat historii.

Odhodlané výrazy, burácející střídačky, zaplněné ochozy... Pro mnohé z aktérů začala pod Ještědem nejdůležitější série jejich dosavadní kariéry. Výběry do osmnácti let se utkaly o titul republikového mistra. A k vidění byla fantastická podívaná!

Kometa se v úvodu pyšnila mírnou převahou, opatrně hrající Liberec měl v obranných řadách napilno. Domácí gólman Hosnedl klouzal v prvních minutách od jedné tyčce k druhé, se štěstím zakročil proti zakončení Dymáčka z těsné blízkosti a s pomocí magie zlikvidoval také pokus Boltvana. Ten obkroužil branku, ale přes hůl nepřipraveného brankáře se kotouč do sítě nedostal.

Stav se každopádně zanedlouho změnil, v čase 11:27 tečoval Pavel Jenyš střelu Zbořila od modré čáry a Hosnedl jen bezmocně roztáhl ruce. A když se nejzkušenější hráč z brněnského výběru prosadil i z přesilovky na začátku druhé části, měli hosté s dvoubrankovým vedením v zádech slušně našlápnuto k úspěchu.

To však netušili, že si ve Svijanské aréně další z gólových radostí už neužijí… Bílí Tygři za nepříznivého stavu pookřáli a Jiří Babec jim brzy zajistil psychickou vzpruhu: útočník se protáhl mezi beky a prostřelil Slavíčka mezi betony – 1:2.

Přesně za 60 vteřin nato překročila černá pryž čáru v hostující svatyni znovu. Michal Gecko si najel do mezikruží a pokořil brankáře podruhé! Sympaticky bojující Kometa rázem zaostávala. Když navíc procedil puk do sítě i Samuel Solenský, signál hostujícího trenéra směrem k rozhodčím byl jasný: "Bereme si čas na poradu."

Hosté měli nad soupeřem střeleckou převahu, ovšem Liberec ze svých příležitostí beze zbytku těžil. Přesilovkové doklepnutí Michala Gecka znamenalo pro Bílé Tygry vedení 4:2. To už se ve druhé části nezměnilo ani poté, co sražená střela hostujícího Dymáčka rozezvučela břevno.

A třetí třetina? Jihomoravané zlepšili pohyb a byli častěji u puku, jenže v kontaktní trefě jim bránila i smůla. Horní tyč orazítkoval Tadeáš Král a o boční síť se otřelo zakončení Boltvana. Na druhé straně naopak při vlastním oslabení napřáhl Jan Ordoš a Slavíčkovi proklouzl kotouč za záda. Definitivní tečku za libereckým vítězstvím následně přidal Filip Pyrochta.

Ohlasy trenérů

Jiří Vozák (Bílí Tygři Liberec): "První třetinu jsme hráli nervózně. Brno dobře bruslilo a napadalo. Soupeř hrál zkrátka přesně tak, jak jsme chtěli tady na domácím ledě začít my. Od druhé třetiny jsme se ale zlepšili, předváděli jsme svůj účinný hokej a dohrávali souboje. Nakonec jsme otočili nepříznivý stav a myslím, že jsme zaslouženě zvítězili."

Jan Konečný (Kometa Brno): "V úvodní dvacetiminutovce jsme byli jasně lepším týmem. Soupeře jsme k ničemu nepustili. Ve druhé části jsme dali druhý gól, jenže nás poté srazily individuální chyby. Od té doby jsme se nebyli schopní dostat zpět do zápasu, z toho pramenily i některé zbytečné fauly. Za nějakého stavu 2:5 už se zápas těžko otáčí."

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec