Reportáž

Bílí Tygři návrat z reprezentační přestávky nezvládli, Olomouc vyloupila Home Credit Arenu

L i b e r e c – 19. kolo Tipsport extraligy ledního hokeje bylo prvním po reprezentačním Karjala Cupu, kterého se zúčastnila i trojice Bílých Tygrů. Ta pak společně se svými libereckými spoluhráči přivítala pod Ještědem nováčka z Olomouce, který v poslední době prožívá velmi povedené období. Hanáci dobře zareagovali na úvodní trefu domácích a po otočení skóre už nechybovali a odvážejí si domů tři body.

Home Credit Arena přivítala ve svém druhém duelu od přejmenování olomoucké kohouty, kteří momentálně prožívají dobré období. Bývalého Tygra Tomáše Vošvrdu jako první překonal povedenou střelou z úrovně kruhů Tomáš Urban, jenž využil clony před klecí Hanáků – 1:0.

Hosté ale při vyloučení Ondřeje Vitáska našli perfektní odpověď. Volný puk před Jánem Lašákem poslal do sítě v přesilovce Peter Zuzin – 1:1. A to nebylo vše. O minutu později už poslal Moravany do vedení bombou od modré Jiří Ondrušek – 1:2.

I po zbytek úvodní dvacetiminutovky se hrál poměrně zajímavý hokej. V jedenácté minutě Roman Rác unikl domácí obraně a pak rozezvučel tyčku Lašákovy klece. Ke konci dějství zahrozil Dávid Buc, ale ani on skóre neměnil, jelikož ztroskotal na slovenském gólmanovi.

Do druhé třetiny se šlo z obou stran opatrně a důkazem toho mohou být i pouhá dvě vyloučení, která v prostředních dvaceti minutách rozdali sudí Hribik a Souček. Nakonec se nejblíže k brance dostali Bílí Tygři, když Jakub Valský našel ve skvělé pozici Petra Kicu, jehož střelu mezi betony však zlikvidoval Vošvrda.

Oba týmy šly do třetího dějství s jasným cílem, jeho plnění se však lépe vedlo Hanákům. Jejich obránce Ondrušek sice dostal brzy dvojitý menší trest za podražení, dlouh přesilovka se však Liberci vůbec nepovedla.

V oslabení totiž skórovali Moravané, když do přečíslení ujel Marek Laš, který to vzal na sebe a zakončil přesně pod víko – 1:3. Liberci se povedlo v poslední minutě zdramatizovat zbytek duelu, když Vošvrdu prostřelil Tomáš Filippi – 2:3. Následující tlak však nestačil na vyrovnání, a tak se tři body stěhují na Hanou.

Ohlasy trenérů

Milan Černý
Bílí Tygři Liberec
„Neodehráli jsme dobrý zápas. První perioda se nám až na úvodní gól vůbec nepovedla. Když to vezmu s nadhledem, tak nám reprezentační pauza nepomohla. Z naší strany rozhodlo mnoho věcí, nedrželi jsme útočné pásmo, střední pásmo jsme pouštěli velice snadno. Největším problémem jsou naše přesilovky. Bohužel už se nám nedařilo jako v předešlých zápasech."
Petr Fiala
HC Olomouc
„I když jsme dostali první gól v utkání, tak se nám první třetina podařila a dokázali jsme otočit. Ve druhé třetině byli domácí o trochu lepší a měli šance. V poslední části už byli Tygři nervózní a my jsme toho využili. Jsem rád za tři body a výhry v Liberci si vážím."

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner