Reportáž

Tygři zápas s Kolínem zvládli a jsou blíže postupu ze skupiny

L i b e r e c - Zápas pátého kola Ligy mistrů byl pro další působení libereckých hráčů v soutěži možná ten nejdůležitější. Kdyby prohráli, byli by odsouzeni až ke třetímu místu tabulky, které postup nezajišťuje. Domácí šelmy však zápas zvládli a připsali si tři veledůležité body. O postupujícím tak bude muset rozhodnout až poslední duel s Kärpätem Oulu.

Zápas pátého kola Ligy mistrů začal lépe pro Bílé Tygry, ti se ujali vedení v 9. minutě, poté co přečkali dvouminutovou kolínskou přesilovku 5 proti 3. Petr Jelínek se nejrychleji zorientoval v předbrankovém prostoru a dorazil puk za gólmana Stefanisnizina. Na konci úvodního dějství mohl náskok navýšit Filippi, ale únik nakonec v branku přetavit nedokázal.

Hned na začátku druhé periody měli Tygři k dispozici další obrovskou šanci, v té se ocitl Mikyska, v souboji tváří tvář brankáři ale ještě nezakončil přesně. To Tomáš Bulík v polovině zápasu už ano, dokázal totiž zužitkovat ideální Jelínkovu přihrávku z pravé strany.

Když už to vypadalo, že druhou třetinu Tygři dokončí s dvoubrankovým náskokem, hosté udeřili. Alexander Sulzer dokázal Marka Schwarze prostřelit a snížit tak stav na 1:2.

Domácí však stále vstupovali do třetí třetiny s vedením. To dokonce mohl v 54. minutě zvýšit Bartek, ale jeho střela branku Žraloků těsně minula. Závěrečný tlak Kolína Liberečtí přečkali a dokázali německý celek podruhé porazit. Připisují si tak velice důležité tři body, které by šelmám mohly výrazně pomoci k postupu ze skupiny. Rozhodovat se však bude jistojistě až v posledním zápase s Kärpätem, který Tygři odehrají za dva týdny.

Ohlasy trenérů

Milan Černý (Bílí Tygři Liberec): Jsme spokojení s tím, že jsme využili dvě přesilové hry, což rozhodlo i o konečném výsledku. Ubránili jsme i mnohá oslabení, v brance nás podržel Marek Schwarz. V první třetině jsme hráli to, co jsme hrát chtěli. Ve druhé části nám do toho trochu vklouzla lehkovážnost a ubrali jsme. Kvůli zbytečným faulům se pak soupeř dostal více do hry, dovedli jsme to však do vítězného konce.

Uwe Krupp (Kölner Haie): Jediné, s čím nejsem spokojen, je výsledek. Myslím si, že jsme hráli dobře. V první třetině nás sice Liberec přehrával, ale v dalším průběhu jsme měli více šancí. Mrzí mě, že jsme nebyli více produktivní, ale s předvednou hrou jsem spokojen.

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner