Reportáž

Vyrovnanou bitvu nakonec zvládla lépe brněnská Kometa

Brno/Liberec - Velmi vyrovnanou podívanou mohli spatřit diváci, kteří zavítali na utkání staršího dorostu Liberce a stejně staré věkové kategorie brněnské Komety. Duel nakonec rozhodla přesná Novákova trefa ze dvaačtyřicáté minuty.

Byly to právě šelmy, kdo inkasoval jako první. Po osmi minutách hry totiž dokázal prostřelit Matěje Žajdlíka Dominik Knap, který zakončoval pohlednou souhru domácího celku - 1:0. Vyrovnání na sebe však nenechalo příliš dlouho čekat, přesně o 85 vteřin později napřáhl Martin Jursa a propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:1.

V druhé polovině úvodního dějství se do šance prodral aktuálně nejvýše postavený útočník v klubové produktivitě - Tomáš Nezbeda. S jeho svižnou ranou si ale Dostál dokázal poradit, když puk vyrazil pravým betonem mimo nebezpečné území.

Po úvodních dvaceti minutách se tedy oba celky rozcházely do kabin za nerozhodného stavu. Ten chtěl Frydrych těsně před polovinou duelu přetavit ve vedení domácího mužstva, nejdříve se mu ale nepodařilo mezi tři tyče zacílit a následnou dorážku zvládla obrana s přispěním libereckého gólmana eliminovat.

Kometa cítila šanci ke skórování a vyrážela na nebezpečné zteče, ten Novákův ze čtyřicáté minuty nejprve rozezvučel tyč a poté i Žajdlíkovu hokejku, která vytěsnila následnou dorážku mimo nebezpečné území. Domácí forward si tak na svoji trefu musel počkat až do třetího dějství.

Již zmiňovaný vítězný gól vsítil Matěj Novák po pohledné samostatné akci, rozhodl se vtrhnout mezi libereckou obranu, ta rychlonohého útočníka nedokázala včas zastavit a hokejista oblékající číslo čtyři mohl začít oslavovat svoji pátou trefu v letošní sezóně - 2:1.

Tygři se však nevzdávali a těsně před koncem základní hrací doby mohl vyrovnat Korecký, nicméně liberecký obránce střelou z mezikruží na Dostála vyzrát nedokázal, brněnský brankář dokázal kotouč s velkými potížemi vyrazit mimo tři tyče. Závěrečný tlak i odvolání strážce hostující svatyně již k vyrovnání nevedlo, a naše mužstvo se tak musí smířit s nulovým ziskem. Příležitost napravit si reputaci bude mít příští pátek, kdy se představí na ledě Jihlavy.

Ohlasy trenérů

Aleš Křetínský (HC Kometa Brno): Liberec nám byl velmi silným soupeřem. Kluci však hráli s velkým nasazením a také velmi dobře takticky. Velmi dobře nám zachytal i gólman. Po včerejším náročném utkání jsem tedy velmi spokojen.

Jiří Kudrna (Bílí Tygři Liberec): Dnes to byl pro nás hodně těžký zápas. Je velká škoda, že si z Brna neveze ani bod, protože jsme měli několik výborných šancí. Měli jsme ale dost vyloučených hráčů, což nás možná malinko vyvádělo z míry.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec