Reportáž

Souboj na ostří nože s Jihlavou muselo rozhodnout až prodloužení

Jihlava/Liberec - Starší dorost odcestoval v rámci pátého kola na led jihlavské Dukly. Po nevyvedené první třetině zahájil stíhací jízdu, kterou dokončil trefou ze 49. minuty Wiencek, prodloužení ale již šelmy ze severu Čech ovládnout nedokázaly, a domů si tak odvezly pouhý bod.

Tygři nevkročili do střetnutí pravou nohou, již po třech minutách totiž domácí udeřili poprvé. David Čermák přesnou ranou vyzrál na Žajdlíka, za brankovou čáru ale raději ještě doklepl kotouč Dominik Adam - 1:0. O dalších pár okamžiků později bylo ještě hůř, Tomáš Mejzlík střelou z mezikruží překvapil strážce liberecké svatyně - 2:0.

Vyvedený úvod Jihlavských do utkání potvrdil třetím gólem Milan Strnad, jenž zužitkoval špatné střídaní našeho mužstva - 3:0. Od této chvíle ale již šelmy začaly přebírat iniciativu. V obrovské šanci se ocitl Jursa, jemuž skvěle přihrál Nezbeda, nicméně liberecký forward zamířil pouze mimo tři tyče.

Na začátku druhé periody vsadili hokejisté z města pod Ještědem všechno na jednu kartu - útok, a to se jednoznačně vyplatilo. Eichlerova rána od modré čáry sice orazítkovala pouze zadní mantinel, poté se ale odrazila přesně na hůl Jana Bednáře, a ten už se štěstím překonal zmateného Šťastného - 3:1. Tygří komando dále Duklu přehrávalo a za několik okamžiků skórovalo znovu. Ondřej Chrtek nedal ranou z velké blízkosti domácímu maskovanému muži téměř žádnou šanci - 3:2.

Důležitý zákrok si přispal pouze pár chvil po předchozí situaci Žajdlík, jenž musel čelit trestnému střílení. To hlavní arbitr nařídil po faulu Bednáře. Liberecký gólman však skvěle přečetl záměr Oščádala a kotouč dokázal vytěsnit mimo zařízení.

Severočeši ukázali, že vstupy jsou jejich velkou výhodou. Po velkém tlaku mohl skórovat zkraje třetího dějství Nezbeda, avšak obrovskou příležitost stihl překazit Heinrich, jelikož odpálil kotouč do bezpečné vzdálenosti. Nicméně ve 48. minutě přišla chvíle Petra Wienceka, mladičký útočník totiž v pádu dokázal zamířit přesně do horních pater brány a vyrovnat - 3:3.

Duel po základní hrací době skončil remízou, a tak muselo rozhodnout prodloužení, v tom byli úspěšnější domácí, konkrétně Aleš Heinrich na jehož rychlý projektil z levého kruhu přemisťující se Žajdlík dosáhnout nedokázal - 4:3. Šelmy tak ze souboje s Duklou ukořistily pouhý bod, šanci na složení reparátu budou mít již v sobotu, přivítají Letce z Letňan.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner