Reportáž

Starší dorost přehrál Havlíčkův Brod, rozhodla až poslední dvacetiminutovka

Havlíčkův Brod/Liberec - Starší dorost si připsal v souboji s Havlíčkovým Brodem důležité vítězství. Rozhodla však ale až drtící třetí perioda, kterou naše mužstvo vyhrálo poměrem 3:0.

Bruslaři začali zápas výborně. Na Matěje Žajdlíka ale ne a ne najít recept. To se povedlo až v desáté minutě, kdy hosté nepokryli brankoviště, z nějž skóroval David Michálek. Havlíčkův Brod pak přežil díky Kulichovi oslabení a do konce první třetiny byl nebezpečnější. Od startu prostřední části se ale výrazně zvedla i hra Liberce, který však měl proti sobě jednu velkou překážku. Tou byl Tomáš Kulich, který kapituloval až ve třicáté minutě, kdy za obranou ujel Jan Jeník, který povedeným blafákem na lapačku zavěsil. Od té chvíle měl celek ze severu Čech větší kus ledu a skoro neustále vařil před bránou, ovšem čaroděj Kulich nepovolil a udržel alespoň remízový stav.

Ten se však ve třetí třetině vypařil. Liberec jasně dominoval a třemi brankami dokonal famózní obrat. Ve 47. minutě vystřelil od modré čáry Habermann a jeho pokus tečoval za bezmocného gólmana Matěj Čermák. Domácí pak nevyužili přesilovku pět na tři a zákonitě přišel trest. Jan Jeník vystřelil skrze klubko těl na brankovišti a puk se zřejmě po teči domácího obránce dostal až za Kulichova záda. Necelou minutu nato přišel další tlak do brankoviště a zakončení Daniela Branského, který z velkého mumraje propálil havlíčkobrodského strážce tyčí počtvrté.

Ohlasy trenérů

Václav Adam (BK Havlíčkův Brod): Já budu stručný. Půl zápasu jsme hráli dobře, druhá půlka byla z naší strany zmarem. Nechápu to. Je to asi o hlavách hráčů, ale úplně vše jsme dělali, tak říkajíc, proti vodě. Za poslední třetinu jsme si nezasloužili urvat ani bod. Co jsme udělali na ledě, tak bylo špatně.

Jiří Kudrna (Bílí tygři Liberec): Brod nás v první třetině zaskočil aktivní hrou a byl lepším týmem. Hrál hodně důrazně a za celou první třetinu jsme se s tím neodkázal srovnat. My jsme si něco vyříkali v kabině. Od druhé třetiny jsme přidali a začali jsme být i nebezpeční vepředu a ve druhé třetině jsme začali hrát víc aktivněji s podporou beků. Začali jsme se držet víc ve třetině soupeře a tím jsme se dostali do utkání. Třetí třetina byla z naší strany bezvadná. Byli jsme v ní lepší a zaslouženě jsme ten zápas zlomili na naší stranu.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner