Reportáž

Starší dorost sehrál s Kometou vyrovnané utkání, na body však nedosáhl

Liberec - Velmi ofenzivní utkání měli možnost vidět diváci v liberecké Svijanské Aréně během sobotního odpoledne. Po divoké přestřelce si nakonec všechny body mohou hlavně díky druhé a třetí periodě odvážet hosté.

Na první branku diváci nemuseli čekat příliš dlouho. Konkrétně do šesté minuty, když po sérii šancí obou celků a téměř zběsilém tempu vyzrál na Žajdlíka bekhendovým blafákem Lukáš Frydrych - 0:1. Vyrovnání však přišlo téměř záhy. Jan Jeník totiž propálil střelou z mezikruží strážce hostující svatyně o pouhých dvaaosmdesát sekund později, a skóre se tedy opět měnilo - 1:1.

Ofenzivně laděná hra pokračovala, což znamenalo další změnu stavu. Vedení celku z jižní Moravy vrátil Aleš Trnka, na něhož jako kdyby obrana domácích úplně zapomněla. Žajdlík proti svižné střele z velké blízkosti neměl sebemenší nárok reagovat - 1:2.

V druhé polovině úvodní dvacetiminutovky začaly šelmy diktovat tempo hry. Byly aktivnější, důslednější i rychlejší, což vyústilo ve vyrovnaní, minutu před přestávkou dokázal potěšit domácí fanoušky nechytatelnou ranou Tomáš Nezbeda - 2:2. Stejný hráč mohl otevřít gólový účet na začátku druhé třetiny, ale krásnou kličkovanou zakončil pouze střelou do boční sítě.

10. kolo sdo: Liberec-Brno
Oba týmy se před startem duelu důkladně rozcvičovaly

V polovině střetnutí inkasovali menší trest hned dva brněnští hráči ve stejném čase, což nemohlo zůstat bez odezvy. Jiří Průžek dorazil za již ležícího Holíka Jeníkovu přízemní ránu, hokejisté z města pod Ještědem se tak poprvé ujali vedení - 3:2. Ne však na příliš dlouho. Kometě totiž stačilo jen několik málo okamžiků na odpověď. Přesilovkovou souhru Škvrněho s Jakubem Čejkou nedokázala obrana Severočechů zastavit včas - 3:3. O minutu později bylo na brněnské střídačce ještě veseleji, do úniku se dostal Matěj Novák, proti jehož bekhendovému pokusu se liberecký maskovaný muž natahoval marně - 3:4.

Třetí dějství přineslo hon za vyrovnáním v podobě domácích hokejistů, nicméně ti sice častěji udržovali kotouč na svých hokejkách, ale žádnou větší šanci vytvořit nedokázali. Naopak udeřit mohla Kometa. Martin Nečas totiž napřáhl a jeho pokus musela zastavit až spojnice tyčí. Definitivní rozuzlení přišlo pět minut před koncem. Jan Hasoň zakončil přečíslení přesnou střelou k bližší tyči, tu Žajdlík zachytit nedokázal a hosté odskočili do finálního dvougólového vedení, jež si již do konce duelu uhlídali.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (Bílí Tygři Liberec): Myslím, že z obou stran bylo k vidění velice kvalitní utkání. Mrzí nás, že jsme neukořistili body, protože jsme si dokázali vytvořit spoustu vyložených šancí, které jsme neproměnili. Navíc jsme tak trochu lacinými chybami soupeři sami nabídli vstřelit branky, ale na druhou stranu, jak jsem již řekl, byl k vidění kvalitní a vyrovnaný souboj.

Marek Moskal (HC Kometa Brno): K zápasu jsme na začátku nepřistoupili dobře, protože si hráči mysleli, že po včerejším utkání s Mladou Boleslaví to půjde samo. Sice jsme dvakrát udeřili, ale po nedůraznosti a nepokrytí hráčů také dvakrát inkasovali. Od druhé třetiny se naše hra výrazně zlepšila, ale musím uznat, že Liberec byl velmi dobrým soupeřem a body jsou pro nás velmi cenné.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner