Reportáž

Starší dorost v Pardubicích vítězně! A to ještě před poslední třetinou prohrával o tři góly

Pardubice/Liberec - Divoké utkání mohli vidět diváci, kteří zavítali na jedenácté kolo NOEN extraligy staršího dorostu. Pardubice si během prvních dvou třetin vytvořili poměrně pohodlné vedení, to ale šelmy během posledního dějství smazaly a následně dokonaly obrat v samostatných nájezdech.

utkání začalo velmi zostra a už po šesti minutách se poprvé měnilo skóre. Za Dynamo se trefil Dominik Kubišta, kterému asistoval David Syrovec - 0-1. A za dalších pět minut si Pardubičtí spolupráci zopakovali. Po další krásné přihrávce Syrovce se trefil podruhé v zápase Dominik Kubišta - 0:2.

Na začátku druhé třetiny vsítili Tygři kontaktní branku, tu obstaral Petr Wiencek, který pěknou střelou propálil brankáře - 1:2. Ale netrvalo to ani dvacet vteřin a hráči Dynama opět vedli o dva góly. Po akci Filipa Roubala dorazil kotouč za brankovou čáru Viktor Martínek - 1:3. V gólové smršti prostředního dějství pokračoval v dvacáté osmé minutě východočeský Michal Machač - 1:4. Za domácí ale téměř ihned snížil Petr Had - 2:4. A aby toho nebylo málo, v pětatřicáté minutě se dalším dvougólovým střelcem Pardubic stal Viktor Martínek - 2:5.

Ovšem poslední dvacetiminutovka už byla čistě v režii domácích Tygrů. V její úvodní minutě skóroval poprvé v zápase Jan Jeník - 3:5. O dvě minuty později dostal Martin Jursa šelmy na dostřel - 4:5. A devět minut před koncem vyrovnal svou druhou trefou Jan Jeník - 5:5. Do konce základní hrací doby už žádná další branka nepadla a tak se muselo rozhodnout v prodloužení, respektive samostatné nájezdy.

Domácí měli značnou psychickou výhodu, jelikož skórovali jako poslední, což potvrdili už šedesáti vteřinách nastaveného času. Petr Wiencek dokonal obrat po akci, kterou pro něj připravil Petr Had – 6:5.

Bonusový bod tedy zůstal v Liberci poté co hokejisté Dynama ztratili skvěle rozehraný zápas a Tygři dokázali neuvěřitelným výkonem otočit stav z 2:5 na 6:5.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner