Reportáž

Starší dorostenci vsítili v utkání s Letci z Letňan devět branek

Praha/Liberec - Starší dorostenci Bílých Tygrů přehráli jednoznačným poměrem Letce z Letňan, a připisují si tak již třetí výhru v řadě. Na devítibrankové demolici se podílel hned čtyřmi trefami Tomáš Nezbeda, čtyři body si připsal také Jan Jeník, nicméně ten se naopak zhostil role nahrávače.

Šelmy navíc udeřily hned ve všech herních kategoriích: Přesilovce, oslabení i při normálním počtu hráčů na ledové ploše, ale vezměme to od začátku. První gól vstřelil po velkém úvodním tlaku Tygrů Petr Wiencek - 0:1. O dalších čtyřicet vteřin se skóre měnilo znovu, Tomáš Nezbeda přesnou ranou nedal Vaculovi šanci - 0:2. Trenér domácího mužstva na nepříznivý brzký stav zareagoval střídáním brankářů, nicméně rozjeté šelmy to nezastavilo.

Běžela čtrnáctá minuta, když již na tříbrankový rozdíl zvyšoval Vítek Turský - 0:3. Hosté sice ještě před přestávkou dokázali odpovědět, konkrétně Michal Pařík, který ranou z vhazování vyzrál na Žajdlíka - 1:3, avšak stejně mohli mnohem šťastnější odcházet do kabin hokejisté z města pod Ještědem.

Na začátku prostředního dějství bylo na liberecké střídačce ještě veseleji, jelikož přesilovou hru využil tvrdou ranou od modré čáry Vítek Turský - 1:4. O další minutu později byl náskok hostí ještě o něco větší, Tomáš Nezbeda s neuvěřitelnou lehkostí doslova protančil útočným pásem a pohlednou akci zakončil i překonáním Vlase - 1:5.

Těsně po odbití poloviny duelu korigovali domácí skóre. Lukáš Kučera totiž dokázal za Žajdlíka dorazit vyraženou Danovovu střelu - 2:5. V samotném závěru třetiny mohl snížit skóre na rozdíl dvou branek Rousek, ale tváří v tvář strážci liberecké svatyně neuspěl, jelikož maskovaný muž stihl včas zaklapnout betony.

Poslední dějství bylo z pohledu Tygrů to vůbec nejvydařenější. Nejprve se dokázal prosadit Martin Starosta - 2:6. A následně v rozmezí sedmatřiceti minut i duo Tomáš Nezbeda - 2:7 - Petr Wiencek, ten úspěšně proměnil nařízené trestné střílení po faulu Lukáše Rouska - 2:8. Konečnou devastaci Letců dokončil dvaatřicet vteřin před závěrečnou sirénou svým desátým gólem v sezóně a čtvrtým v střetnutí Tomáš Nezbeda - 2:9. Naše mužstvo tak dokázalo vyhrát již potřetí v řadě, což ho posunulo na průběžné čtvrté místo tabulky.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner