Reportáž

Starší dorost sehrál s Hradcem nesmírně vyrovnanou bitvu, nakonec mu však podlehl

Liberec - Krásnou hokejovou bitvu nabídlo šestnácté kolo NOEN Extraligy staršího dorostu. Tygři se až do závěrečného hvizdu přetahovali se svým sokem o vítězství, nakonec rozhodla trefa Hidveghy.

První větší šanci zápasu si vytvořili hosté, Matějíček se ocitl sám nikým nehlídaný v mezikruží, avšak šance jako kdyby se zalekl a kotouč namířil pouze do zadního mantinelu. Následně ale Mountfield dostal příležitost početní výhody po faulu Čermáka a skóre se již poprvé měnilo. Filip Moník stanul na pravé straně, popojel si s kotoučem a nechytatelnou střelou k tyči nedal Hrstkovi šanci na zásah - 0:1.

Šelmám stačily na vyrovnání pouhé dvě minuty. Jiří Průžek se ocitl s kotoučem před Bartozelem, zkušeně si počkal na nejlepší vhodný moment, objel brankáře a v pádu zasunul kotouč do zařízení - 1:1. Aktivní Severočeši mohli udeřit ještě těsně před koncem periody, ale Charvátovu ránu dokázal strážce hradecké svatyně vytěsnit vyrážečkou mimo tři tyče včas.

Druhá perioda byla rozkouskována velkým počtem trestů, to však znamenalo i velký počet šancí. Tu svou využil v sedmadvacáté minutě Tomáš Nezbeda, jenž si sjel do předbrankového prostoru a po výborné přihrávce Wienceka pohodlně skóroval do poloodkryté klece - 2:1. Nicméně při přečíslení o několik chvil později uspěli i hosté. Hašek za sebou zanechal kotouč, k němuž se nejrychleji dostal Václav Maršík a přesným projektilem do pravého horního rohu vyzrál na Hrstku - 2:2.

Když to vypadalo, že druhá třetina skončí opět nerozhodně, skórovali domácí. Adam Charvát totiž zůstal na pravé straně osamocený a střelou mezi betony dokázal překonat Bartozela - 3:2. Do poslední části ale naskočili mnohem lépe Královehradečtí. Josef Šimůnek byl důrazný v prostoru před Hrstkou a kotouč se mu snad i silou vůle podařilo dotlačit až za domácího maskovaného muže - 3:3.

Jak se později ukázalo, rozhodující trefu obstaral v padesáté minutě Patrik Hidveghy, když napřáhl z poměrně velké blízkosti a propálil vše, co mu stálo v cestě - 3:4. Naše mužstvo si v závěru duelu dokázalo vytvořit obrovský tlak, ale ani Jursa a ani Nezbeda již finální skóre nezměnili, Mountfield si tak z Liberce odváží všechny body.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Liberec
„Jsme z nulového bodového zisku po průběhu utkání samozřejmě zklamaní. Zápas byl z obou stran o laciných brankách. Soupeř nám po chybách umožnil skórovat, čímž jsme získali vedení, ale do třetí části jsme nastoupili příliš vlažně, což Hradec dokázal potrestat a otočil skóre, jak jsem již říkal, jsme z výsledku zklamaní."
Jiří Slabý
Hradec Králové
„Tři body pro nás mají cenu zlata, protože Liberec příliš bodů na domácím ledě neztrácí. Byla to ukázka hrubých individuálních chyb, kterých se dopustily obě mužstva. Pro příště se jich musíme jednoznačně vyvarovat, jelikož jsme měli utkání dobře rozehrané a následně jsme se nepozorností připravili o vedení, naštěstí soupeř udělal chyby také, a proto se nám podařilo vyrovnat. Střetnutí bylo jinak mimořádně vyrovnané."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner