Reportáž

Starší dorost znovu porazil Kometu, a pojistil si tak druhou příčku!

Brno/Liberec - Velmi vyrovnané utkání sledovali fanoušci, kteří zavítali během středečního odpoledne do DRFG Areny. Vyrovnaný duelu muselo rozhodnout nakonec až prodloužení, které ovládlo naše mužstvo, čímž prodloužilo svoji úctyhodnou sérii šesti vyhraných střetnutí v řadě.

V úvodní třetině byli aktivnější hostující hokejisté, kteří si tak i do tohoto klání přenesli dobrou formu posledních týdnů. Všechny šance Liberce ovšem eliminoval dobře chytající Lukáš Dostál v bráně Komety, který si poradil s několika nebezpečnými pokusy. Nejprve si poradil tváří v tvář s pokusem Charváta, následně zlikvidoval samostatný brejk Juščáka a i nadále držel své mužstvo. Na konci třetiny hosté hráli dvě přesilové hry. V té první si hokejisté zpod Ještědu vytvořili tlak, ale Dostála ani jednou přímo neohrozili, v té druhé se jim povedla jedna šance. V blízkosti Dostála dvakrát dorážel Chrtek. Gólman Komety si znovu poradil.

Ve druhé třetině sledovali diváci, kteří si našli cestu do DRFG Areny, festival vyložených, ale vesměs neproměněných šancí. Domácím se povedlo vyrovnat hru, což ve 26. minutě názorně dokumentoval dobrý střelecký pokus Čejky z mezikruží, s nímž si ovšem Žajdlík poradil. O dvě minuty později zakončoval přečíslení brněnského celku dva na jednoho Ferda, liberecký gólman dokázal jeho pokus eliminovat. Ani hosté nezůstávali pozadu. Před Dostála se šikovně prokličkoval Jiří Průžek, ale brněnský gólman jeho projektil zneškodnil. Následně Dostál šikovně zakročil proti nebezpečnému pokusu Burdy číhajícímu u tyče.

Ve 34. minutě byl vyloučen Gajarský. Hostům jejich čtvrtá přesilová hra v zápase vůbec nevyšla. Byli to naopak domácí, kteří mohli udeřit, Ferda ovšem svůj samostatný nájezd neproměnil, dobrou šanci spálil o pár vteřin poté i Marek Škvrně. Když už to vypadalo, že obě mužstva půjdou do šaten za nerozhodného bezbrankového stavu i podruhé, vzal si slovo Václav Burda. Liberecký útočník v poslední minutě druhé části z mezikruží prostřelil Dostála a vstřelil dlouho očekávaný první gól utkání.

Ve třetí třetině začaly oba celky své šance využívat. V úvodní minutě třetí části se prokličoval před Dostála Petr Wienczek, jenž brněnského gólmana překonal. Hostům dvoubrankový náskok dlouho nevydržel. Ve 44. minutě ukončil čekání fanoušků Komety na gól Jan Süss, který měl po dobré přihrávce Ferdy do odkryté klece jednoduchou práci. Bílí Tygři si dvoubrankové vedení vzali rychle zpět, když na konci 45. minuty prostřelil Dostála v přečíslení dva na jednoho Daniel Branský.

Hosté poté mohli rozhodnout utkání v přesilové hře pět na tři. V té si ovšem nevypracovali žádnou vyloženou šanci, a tak přišel trest. Při hře čtyři na čtyři si v 53. minutě vzal kotouč Robert Havlát a zblízka nekompromisně prostřelil Žajdlíka. O tři minuty později nabuzení domácí hokejisté srovnali. Při ponechané výhodě tečoval za záda libereckého gólmana kotouč šikovnou tečí Jakub Čejka.

V prodloužení byli aktivnější Severočeši, kteří následně pomyslné misky vah utkání překlopili na svou stranu. V krátké přesilové hře Liberce čtyři na tři se dostali Bílí Tygři do přečíslení dva na jednoho, to sice ještě nezužitkovali, ovšem poté dostal druhou šanci Jiří Průžek, který i s pomocí tyče dostal kotouč za Dostálova záda. Liberec si tak odvezl z DRFG Areny cenné dva body.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec