Reportáž

Starší dorost sehrál tuhou bitvu s Pardubicemi, Dynamo vstřelilo rozhodující branku těsně před koncem a bere tři body

Liberec – Na poslední říjnový den bylo v Liberci naplánováno utkání osmáctého kola NOEN Extraligy staršího dorostu. Proti sobě se postavili domácí Bílí Tygři a hosté z Pardubic. Utkání plné zajímavých momentů, emocí a hlavně krásných brankářských zákroků na obou stranách rozhodli hosté až v samotném závěru.

Začátek zápasu vyšel Tygrům na jedničku. A rychlá kombinační hra s vysokým napadáním přinesla své ovoce. Už po dvaceti pěti vteřinách totiž domácí vedli zásluhou Petra Wienceka, který si ve skrumáži před brankou našel puk, jenž Jánský pouze vyrazil před sebe a zasunul ho do branky – 1:0.

Už za čtyři minuty ale bylo vyrovnáno. Po tvrdé střele od modré čáry, která zůstala očím libereckého gólmana skryta díky dobře clonícímu útočníkovi, se mohl radovat Viktor Martínek - 1:1.

Hra se i nadále přelévala z jedné strany na druhou. Žádný z týmu se ale ne a ne prosadit. Důvodem byli hlavně oba maskovaní muži, ti předváděli chvílemi až neuvěřitelné zákroky, a zastiňovali tak ostatní hráče na ledě.

V polovině zápasu se Průžek dostal do úniku a rozhodl se nic nevymýšlet a vystřelit, překonat Jánského se mu podařilo, avšak v cestě kotouče za brankovou čáru stanula spojnice tyčí.

Prakticky hned z následující akce se událo téměř to samé akorát na druhé straně kluziště. Maltýs jel sám na Žajdlíka, ale klička se mu nepovedla a netrefil branku.

O pár okamžiků později, už ale musel Jánský podruhé v zápase a jak se později ukázalo bohužel i naposledy kapitulovat. Vratislav Kunst se v prostoru mezikruží napřáhl a jeho střelu zastavila až síť za strážcem svatyně Dynama – 2:1.

Tygři mohli navýšit vedení o čtyři minuty později. Opět ale zazvonila spojnice tyčí. Tentokrát ji rozezvučel prudkou střelou bez přípravy Matyáš Kačírek.

V 51. minutě započali pardubičtí svůj obrat. Viliam Šeliga se trefil z bezprostřední blízkosti mezi Žajdlíkovi betony a bylo vyrovnáno – 2:2.

A sedmnáct sekund před koncem, prakticky po totožné situaci, procedil kotouč za domácího brankáře Michal Pochobradský - 2:3. Tygři již reagovat na pozdní gól Pardubic nestihli, a připisují si tedy možná až příliš krutou porážku 2:3.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Liberec
„Jsme hrozně smutní a zklamaní, že nemáme žádný bod. Zápas byl hrán z obou stran ve vysokém tempu. Diváci mohli vidět utkání dvou kvalitních mládežnických týmů. Nás jen může mrzet, že se nám nepodařilo využít mnoha šancí ve třetí třetině a definitivně zlomit zápas na naši stranu. Soupeř bohužel těch svých využil a nakonec zvítězil."
Milan Kusý
Pardubice
„Byl to dnes opravdu bojovný a fyzicky náročný zápas. Myslím si, že jsme měli víc šancí a zaslouženě jsme vyhráli po šťastném gólu těsně před koncem."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec