Reportáž

Starší dorostenci porazili Letce, Žajdlík dochytal s čistým štítem

Liberec - Starší dorostenci navázali na povedený zápas v Jihlavě a úspěšný víkend završili výhrou nad letňanskými Letci. Dlouho vyrovnaný zápas rozhodli naši hráči v závěrečném dějství. Matěj Žajdlík si připsal 27 zásahů a podruhé v sezoně vychytal nulu.

Severočeši vstoupili do zápasu brilantně a hned v šesté minutě vstřelili první branku. Střela Jeníka se od zadního mantinelu odrazila zpět před bránu, kde si nejdůrazněji počínal Michal Juščák, který dopravil puk za brankovou čáru – 1:0.

Letci mohli vyrovnat ve druhé polovině první dvacetiminutovky. Valíček se dostal sám před bránou, ale pozlobilo ho zpracování a kotouč se mu zamotal mezi nohama. Žajdlík toho využil a hokejkou mu puk vypíchnul. Na druhé straně zase Chrtek našel před bránou Filipa Brabce, který ale z dobré pozice netrefil černou pryž ideálně a minul.

Druhá třetina příliš brankových příležitostí nepřinesla a navíc oba týmy kupily poměrně hodně chyb. Šelmy na sebe dvakrát upozornily během jedné minuty. Nejprve Průžek vybruslil z rohu hřiště před bránu, kde si položil brankáře Špirka a z otočky trefil tyč. O pár vteřin později zase zamířil Jeník od pravého mantinelu do břevna.

Liberec se podobně jako v první periodě prosadil v přesilovce. Tomáš Nezbeda několikrát zkoušel své střelecké štěstí z vrcholu pravého kruhu a nakonec se jeho poslední pokus příklepem ujal, Špirek se za jeho ránou jen ohlédl – 2:0. Další trefu mohl přidat Jiří Průžek, který ale svůj samostatný nájezd v gól nepřetavil.

Potom se ale Liberečtí dočkali třetího gólu trochu překvapivě v oslabení. Ondřej Chrtek po aktivním napadání získal za hostující bránou kotouč, který následně odrazil od brankáře Špirka za brankovou čáru – 3:0. V samotném závěru ještě Tomáš Nezbeda promarnil trestné střílení, domácím to ale vůbec nemuselo vadit, protože výhra 3:0 znamená pro tým Jiřího Kudrny cenné tři body.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (Bílí Tygři Liberec): Jsem rád, že po fantastickém výkonu v Jihlavě, kde jsme odehráli výborný zápas od samotného začátku až do závěrečného hvizdu, jsme tříbodový zisk potvrdili. Soupeř byl houževnatý a bojoval, bylo to pro nás velmi náročné střetnutí, jsme za tři cenné body velmi rádi.

Milan Antoš (HC Letci Letňany): Liberec hrál výborně. Odehráli jsme jeden z těch lepších zápasů, ale nedáváme góly. Dlouhodobě. Za stavu 0:1 se to projevilo. Měli jsme šance, jenže jsme nebyli tak důrazní a agresivní. Tygři pak přidali druhou branku a ta rozhodla.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner