Reportáž

Starší dorost vyhrál počtvrté za sebou, tentokrát si odváží body z Mladé Boleslavi

Mladá Boleslav/Liberec - Úžasnými výkony se prezentuje v posledních duelech starší dorost, který dokázal ovládnout hned devět z posledních jedenácti zápasů. Díky dnešní výhře nad druhými Bruslaři se navíc posunul na třetí pozici tabulky.

Tygři na svého soka doslova vlétli a během úvodních minut duelu si vytvořili hned dvě gólové šance. V té první se ocitl hrdina posledního utkání Vratislav Kunst, ale svůj pokus nasměroval z velké blízkosti jen do Marka. Stejný osud potkal i o pár chvil později Wienceka, kterému nabil Nezbeda. Po úvodním tlaku přišla klidnější pasáž, jež narušilo až první vyloučení zápasu a úvodní početní výhoda Liberečanů.

Tu již po patnácti vteřinách zužitkoval Jiří Průžek, který chytrou tečí usměrnil za záda domácího brankáře Bednářovu dělovku od modré čáry - 0:1. Své vedení svěřenci trenéra Jiřího Kudrny navýšili na začátku prostředního dějství. Vratislav Kunst dostal v útočném pásmu až příliš mnoho prostoru z mezikruží zamířil přesně k tyči - 0:2.

Odpověď na sebe však nenechala příliš dlouho čekat. Vojtěch Outrata totiž vypálil od modré čáry přesně mezi Žajdlíkovy betony - 1:2. V pětatřicáté minutě opět zafungovalo známé hokejové pravidlo nedáš-dostaneš. Nejprve Bruslaři nastřelili tyč zařízení libereckého maskovaného muže, následně kotouč ukořistil Jeník, přihrál Václavu Burdovi, a ten se z rychlého protiútoku nemýlil - 1:3.

Oba týmy rozhodně nehrály v rukavičkách, nicméně zákrok Vojtěcha Outraty těsně po druhé přestávce byl proti pravidlům. Rozhodčí ho dokonce ocenil pětiminutovým trestem, nicméně šelmy dlouho přesilovku využít nedokázaly. Naopak šest minut před koncem duelu Milan Dančišin pohotově uklidil do Žajdlíkovy klece vyražený kotouč po jednom ze zásahů a drama bylo na světě - 2:3.

Finální rozuzlení přinesla až jedenáct vteřin před koncem akce kapitána Ivana Koreckého, který přesně zacílil do opuštěné mladoboleslavské branky, čímž zpečetil čtvrté vítězství Tygrů v řadě - 2:4.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Liberec
„Tři body z Mladé Boleslavi pro nás mají cenu zlata. Musím říct, že jsme v utkání podali výborný výkon. Soupeře jsme předčili jak po hokejové stránce, tak i důrazem. Naši mladíci se se starším boleslavským kádrem popasovali velmi dobře, dokázali se i vyrovnat tvrdé hře domácích. Myslím si, že tři body si odvážíme po zásluze."
Jiří Zörkler
Mladá Boleslav
„Jednalo se o velmi těžký zápas. Chyběl nám zraněný Patrik Straka, který se ze hry odstoupil v minulém zápase. Absence takového hráče otupila naši koncovku a po celé dvě třetiny jsme se nemohli dostat do tempa. To se nám podařilo až ve třetí části, jenže to už bylo málo času."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec