Reportáž

Starší dorost nepolevil! V Havlíčkově Brodě vybojoval tři body

Havlíčkův Brod/Liberec - Velkou zásluhu na pátém vítězství Tygrů má dvojice Ondřej Chrtek - Jan Jeník. Oba střelci si v zápase připsali dvě branky, díky čemuž převážili ve vyrovnaném souboji misky vah na stranu Severočechů.

První třetina duelu byla ve znamení ostrých soubojů a litých bojů. Oba celky si nedarovaly ani centimetr ledové plochy a do první velké šance utkání se propracoval až v samotném závěru Daniel Králíček, jenže Hrstka se stihl fantasticky proti před bránou stojícímu střelci přemístit, a šanci tak eliminoval.

Havlíčkobrodští vstoupili aktivně i do prostřední dvacetiminutovky. Pavel Hendrych se šikovně uvolnil a ujížděl sám na Hrstku, bekhendový blafák se mu ale nakonec příliš nevyvedl a strážce liberecké svatyně si připsal jednoduchý zásah. O minutu později se šelmy dostaly do vedení. Wiencek poslal kotouč přímo na hůl Ondřeje Chrtka, jehož projektil nad lapačku gólmana Kulicha otevřel gólové účty - 0:1.

Po odbytí poloviny utkání Liberečtí skórovali znovu. Vše začalo ubráněnou dvojnásobnou početní výhodou domácích. Poté již jen Nezbeda lehce našel Ondřeje Chrtka a ten svižnou střelou propálil maskovaného muže - 0:2. Jenže snížení na sebe dlouho nenechalo čekat. Pavel Hendrych se totiž dostal k odraženému kotouči v útočném pásmu a z první překonal Hrstku - 1:2.

Havlíčkův Brod vstřelená branka povzbudila a zanedlouho bylo vyrovnáno. Jiřího Vlacha vyslal do útoku Robin Martínek, rychlonohý forward šancí nepohrdil a přesným projektilem z levé strany rozradostněl domácí fanoušky - 2:2. Nicméně třetí třetina patřila opět Tygrům. Jan Jeník ve sedmačtyřicáté minutě využil zavání Kulicha, obtočil se kolem zařízení a zasunul puk přímo za brankovou čáru - 2:3.

V samotném závěru navíc znovu Jan Jeník zamířil přesně po překrásné souhře s Wiencekem z rychlého přečíslení, a definitivně tak přisoudil našemu celku plný bodový zisk - 2:4.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec