Reportáž

Starší dorost předvedl v Pardubicích výborný výkon, domácímu celku však nakonec podlehl v prodloužení

Pardubice/Liberec - Litý boj o přímý postup do play-off plný zajímavých soubojů a zvratů. Asi tak by se nejlépe dalo charakterizovat utkání Tygrů s Dynamem. Úspěšnější byli nakonec domácí, kteří zvrátili nepříznivý vývoj utkání a následně ukořistili bonusový bod v nastaveném čase.

Do utkání vstoupili Tygři velmi aktivně, již po sedmi minutách se totiž poprvé mohlo měnit skóre. Nezbeda stanul tváří v tvář Kloučkovi, ten ale střelu dokázal vytěsnit mimo nebezpečné území. Ve třinácté minutě zahrozili také domácí. Šeliga našel zadovkou v levém kruhu najetého Matýse, jeho projektil však dokázal Žajdlík eliminovat.

A tak přišla řada znovu šelmy. Nezbeda našel chytře postaveného Petra Wienceka, a ten dělovkou pod horní tyč nedal strážci pardubické svatyně šanci - 0:1. V době, kdy hodiny odbyly polovinu střetnutí, Severočeši podruhé udeřili. Nicméně během zaznamenaní branky byla klec pardubické svatyně úmyslně posunuta, a proto nemohl být gól uznán.

Druhá třetina nabídla mnoho soubojů, ale šance na obou stranách postrádala. To vše vynahradila bezesporu perioda třetí, která nabídla doslova fantastickou hokejovou podívanou. V pětačtyřicáté minutě hosté vyrovnali zásluhou Samuela Rudyho, který za Žajdlíka doklepl Petrusovo dalekonosné nahození - 1:1.

4. kolo sdo: Liberec- Pardubice

O několik okamžiků později si Tygři vzali své vedení zpět. Ondřej Chrtek ukázal svou důslednost v brankovišti a doslova dotlačil kotouč za brankáře Východočechů - 1:2. Přesila Dynama ale gradovala, což vyústilo ve vyrovnávací branku. Pouhé dvě minuty před koncem udeřil Martin Petrus z mezikruží - 2:2. A na řadu tak muselo přijít prodloužení.

V tom byli úspěšnější domácí, ti dokázali již po 52 vteřinách dopravit kotouč za Žajdlíka. Ránou z levé strany dokázal překonat libereckého brankáře Filip Zadina, čímž přidělil svému celku bonusový bod - 3:2. Šelmy figurují po pětadvaceti zápasech o skóre na druhé příčce, třetí Pardubice i čtvrtý Hradec Králové však mají stejný počet bodů.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Liberec
„Hráli jsme výborně, sahali jsme po třech bodech. Nakonec jsme si ale odvezli jen jeden, to je hokej. Kluci podali fantastický výkon, a to že jsme prohráli v prodloužení, rozhodně není důvod, jít ze zápasu se svěšenou hlavou. Celou sezónu je liga velmi vyrovnaná, o postup bude boj až do samotného závěru. Jsem velmi rád, že ve skupině máme těžké protivníky a v podstatě celou dobu o něco hrajeme, má to náboj a dopředu není nic rozhodnuté. Kluci hrají skvěle, chceme svoji šanci využít a v TOP 4 se udržet."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner