Reportáž

Starší dorostenci vybojovali v Praze tři nesmírně cenné body a kolo před konce základní části jsou druzí!

Praha/Liberec - Důležité body vybojovali Tygři na domácím stadionu Letců z Letňan. Šelmy dokázaly zúročit svoji drtivou střeleckou převahu hlavně v druhém dějství, kdy přesně zacílily hned dvakrát. Finální dvacetiminutovka skončila remízovým stavem 1:1, který již definitivně přisoudil vítězství Liberečanům.

Do utkání vstoupily oba celky velmi aktivně. První šanci si vytvořili domácí, konkrétně Fabiánek, jenž po svém průniku trefil tyč. Ve třinácté minutě zahrozili také Liberečané. Jursa po sérii přihrávek stanul sám před Vaculou, ten však potvrdil svou výbornou formu z posledních zápasů a fantastickým zákrokem šanci eliminoval.

A tak se skóre měnilo až na začátku druhé periody. Branský chytrou přihrávkou zpoza klece nalezl osamoceného Ondřeje Chrtka, a ten již nedal prudkou ranou maskovanému muži Letců žádnou šancí - 0:1. O chvíli později to s domácími vypadalo ještě hůř. Martin Jursa nejprve v obrovské šanci neuspěl, nicméně následně tečoval prudkou Starostovu ránu od modré čáry a Vacula na změnu kotouče nestačil zareagovat včas - 0:2.

Tygři podpořeni vedení byli i nadále aktivnější, ale na další gól si diváci museli počkat až do poslední části. V pětačtyřicáté minutě dostaly šelmy výhodu přesilové hry, kterou bezezbytku využily. Martin Starosta napřáhl, a tentokrát bez jakékoliv teče propálil vše, co mu stálo v cestě - 0:3. Jenže hráči v modrých dresech se rozhodně nevzdávali.

Václav Mařík ostře vypálil, po Žajdlíkově úspěšném zásahu kotouč dojel, obkroužil branku a překvapil libereckého gólmana rychlým zasunutím puku za brankou čáru - 1:3. O několik okamžiků později mohl vrátit celku z města pod Ještědem třígólové vedení aktivní Starosta, ale ze vzájemného souboje s Vaculou vyšel neúspěšně.

Tygři ustáli i finální tlak Letců, a odváží si tedy z Prahy veledůležité tři body, které jim nejspíše zajistí přímý postup do play-off a nadstavbovou skupinu A. Na potvrzení této informace si ale ještě budeme muset počkat na to, jak dopadnou ostatní zápasy.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Liberec
„V Letňanech jsme odehráli těžké utkání. Věděli jsme, že když vyhrajeme, tak předčasně postoupíme do play-off. Zdálo se nám, že jsme byli lepším týmem, ale dlouho se nám nedařilo odskočit ve skóre. Byl to velký boj až do konce a musím kluky za tenhle zápas pochválit, protože ho dotáhli až do konce."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner