Reportáž

Starší dorost ukončil základní část na druhém místě! Ma Mladou Boleslav v posledním kole ale nestačil

Liberec - Tygři se na závěr základní části extraligy utkali v severočeském derby s Mladou Boleslaví. Hosté potřebovali k postupu nutně vyhrát, což se jim nakonec také podařilo, nicméně šelmy si svojí druhou příčku o skóre před Hradcem Králové taktéž udržely.

Oba týmy začaly duel velmi opatrně a převážně si hlídaly střední pásmo. K prvnímu ohrožení branky se dostal ve čtvrté minutě Tomáš Nezbeda, jehož dorážku na brankové čáře zastavil Krofta. A jakoby respekt ze soupeře u obou týmu ve vteřině zmizel! Sérii rychlých kontrů přerušil až Kuhn, když po nahozená ukryl puk do své lapačky.

Na pár minut převzali iniciativu Tygři a tlačili se do zakončení. Střely Průžka, Koreckého a Kunsta ale ztroskotaly buď na své přesnosti nebo na připravené lapačce hostujícího gólmana.

V osmnácté minutě už se ale mohli domácí radovat. Dvojnásobnou přesilovku totiž využil po krásné přihrávce zpoza branky v podání Vítka Turského z bezprostřední blízkosti Daniel Branský a šelmy vedly - 1:0.

Za necelé dvě minuty Mladoboleslavší zareagovat nedokázali, a tak museli svůj tlak přesunou do druhého dějství. Jenže v něm už po dvanácti sekundách fauloval Uřidil, a šanci ke skórování tedy měli znovu hokejisté z města pod Ještědem. Zřejmě tou největší se prezentoval Průžek, ale osamocen z úhlu horní roh branky minul.

Následné vyloučení Koreckého zvládli Tygři na výbornou a po jeho návratu na hřiště měl dokonce další šanci Nezbeda. Jeho efektní kolečko kolem branky a následnou střelu zastínil skvělým zákrokem Krofta.

Domácí se snažili dále ohrožovat svatyni celku z Mladé Boleslavi, zejména Korecký byl na modré čáře velmi střelecky aktivní. Pak ale přišla pro modro-bílé pohroma. Z protiútoku totiž vyrovnal Jan Jindra. Musliu si najel do křídla, přihrál před branku na volného spoluhráče, jenž dorazil puk do branky mezi betony Kuhna - 1:1.

Hosté si tím pozvedli sebevědomí a po zbytek třetiny to byli oni, kteří byli aktivnějším týmem. Což dokázali zúročit dvě minuty před koncem prostřední dvacetiminutovky. Při vyloučení Eichlera vystřelil od modré čáry František Uřidil, jehož ránu si do vlastní sítě nešťastně srazil Kunst - 1:2.

Do poslední třetiny vstoupili svěřenci trenéra Jiřího Kudrny s jednobrankovým mankem, a tak se od první minuty snažili zaměstnávat mladoboleslavského gólmana jednou střelou za druhou. Většině ran ale scházela přesnost a se zbytkem si poradil skvěle chytající Krofta.

Nakonec ale doplatil Liberec na častá vyloučení. Při oslabení o Martina Jursu ještě hosté skórovat nedokázali. Při jejich další přesilovce v 47 minutě ale navýšil vedení hostů před brankou důrazný Zdeněk Křížek a bylo prakticky rozhodnuto - 1:3.

Tygři sice ještě více přitvrdili a stříleli ze všech pozic, nicméně časté problémy v rozehrávce je připravili o spoustu času a možnost dostat se do kontaktu. Dvě minuty před koncem to ještě zkusili bez brankáře ale vyrovnání nepřišlo. Tygři tak v posledním zápase základní části podlehli Mladé Boleslavi 1:3.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Liberec
„Dnes jsme museli pustit čtyři hráče na zápas juniorky, takže dostali prostor další. Myslím si, že jsme odehráli slušné utkání. Bohužel nám dnes chybělo štěstí při koncovce. Také jsme byli hodně vylučováni a to podle mě rozhodlo."
Jiří Zörkler
Mladá Boleslav
„Pro nás to byl zápas který rozhodoval o částečném neúspěchu sezóny. Pro nás byl těžký hlavně po psychické stránce. Jsem rád, že kluci makali od první minuty. I když se nám ze začátku nedařilo, tak jsme to dokázali zlomit. Utkání jsme ubojovali a klukům patří za tenhle zápas i za dosavadní průběh sezóny pochvala."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner