Reportáž

Starší dorost vítězně do nadstavbové části nevstoupil, domácímu Třinci podlehl 1:4

Třinec/Liberec - Starší dorost vyjel ke svému prvnímu utkání v nadstavbové části na led Třince, zde bojoval více než statečně, nicméně nakonec odjíždí zpět domů po prohře 1:4 s prázdnou.

Aktivněji do zápasu vstoupili Tygři. Již po devíti minutách hry se totiž poprvé mohlo měnit skóre. Petr Wiencek zachytil chybnou rozehrávku jednoho z obránců a ostrým projektilem z dobré palebné pozice přinutil Ovčařího předvést vynikající zásah. V podstatě ze stejného místa pálil o několik chvil později také Burda, nicméně strážce třinecké svatyně zůstal i tentokrát pozorný a ránu do horních pater brány zachytil včas.

Tudíž přišla řada na domácí. Kalus chytře přihrál před brankoviště a kotouč trochu se štěstím zamířil po teči Jana Hladonika až za Žajdlíka - 1:0. V třinácté minutě se hned dva liberečtí střelci dostali v krátkém časovém intervalu do úniku, jenže Kunst ani Juščák svoji příležitost využít nedokázali, což záhy Oceláři potrestali.

Dan Przybyla stanul po rychlém pasu Molina tváří v tvář maskovanému muži modro-bílých a nemýlil se - 2:0. Na začátku posledního dějství šelmy snížily. Ondřej Chrtek vystihl souhru beků domácích a svým následným zakončením nedal Ovčařímu sebemenší šanci zakročit - 2:1. Nicméně o další tři minuty později se skóre měnilo znovu, když svěřenci trenéra Vlastimil Wojnar využili svého nabývajícího tlaku.

Již Margušova dělovka od modré čáry měla sama o sobě gólové parametry, ale po lehké teči Lukáše Kaukiče se pro Žajdlíka stala téměř nechytatelnou - 3:1. O dalších několik chvil později to navíc s Liberečany vypadalo ještě hůř. Hrdina předchozích okamžiků Lukáš Kaukič vložil do svého projektilu vší sílu a brankář Severočechů inkasoval počtvrté - 4:1.

V samotném závěru byli Tygři velmi aktivní, bojovali a svého soupeře přehrávali, branku bohužel ale před obrovskou diváckou kulisou vsítit nedokázali, a zpět pod Ještěd se tak vracejí s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Liberec
„Ukázalo se, že nadstavbová část bude velmi kvalitní, a že nás čekají perfektní zápasy s těžkými soupeři. Třinec má silný tým a ze začátku jsme měli problémy, srovnat se s tempem hry. Ale od druhé třetiny se nám to podařilo, a kdybychom byli úspěšnější v koncovce, tak jsme se mohli poprat o cenné body. Soupeř nakonec dokázal dvěma brankami v posledním dějství rozhodnout o svém vítězství. Ale, jak již jsem říkal, od druhé třetiny se mi bojovný výkon kluků líbil a těšíme se na domácí odvetu."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner