Reportáž

Starší dorost uspěl v divoké přestřelce s Vítkovicemi, rozhodly nájezdy

Vítkovice/Liberec - Velmi vyrovnaný a atraktivní duel byl k vidění v rámci druhého kola nadstavbové části NOEN Extraligy staršího dorostu. Úspěšnější byli nakonec Liberečtí, kteří si nakonec zásluhou jediného úspěšného střelce v nájezdech - Jiřího Průžka, odváží zpět pod Ještěd dva body.

Na úvodní gól střetnutí diváci nemuseli čekat příliš dlouho. Již po čtyřech minutách hry se totiž prosadil Dominik Raška, který přesně zacílil rychlé souhře Vítkovických - 1:0. O několik chvil později mohli hokejisté z Moravskoslezského kraje vést dokonce dvoubrankovým rozdílem, nicméně Žajdlík dokázal nepřehlednou situaci v prostoru před zařízením ustát a včasným zásahem šanci eliminoval.

Vyrovnání se aktivní šelmy dočkaly těsně před přestávkou. Tomáš Nezbeda napřáhl a tvrdou ranou z mezikruží ukázkově překonal Daňu - 1:1. V úvodních chvílích prostředního dějství byl vyloučen domácí Slíž. Tygři svého soupeře tak dlouho svírali v obranném pásmu, až nakonec udeřili. Maskovaný muž Vítkovic sice kotouč částečně zalehl, ale Martin Jursa ukázkovou bojovností i přesto uspěl - 1:2.

Domácí však dokázali zanedlouho vyrovnat. Raška našel v dobré pozici Davida Gřesíka, a ten se nemýlil - 2:2. Následně se do obrovských šancí dostali Jursa s Nezbedou, oba střelci ale narazili na skvěle chytajícího Daňu. Průnik Petra Wienceka ze začátku třetí části však již gólman domácích zastavit nedokázal, šikovný liberecký forvard uspěl střelou z pravé strany - 2:3.

Jenže za dalších devatenáct vteřin se skóre měnilo znovu. Tomas vyslal pohlednou přihrávkou do šance Jozefa Baláže, jeho rána zamířila přesně do volného prostoru mezi Žajdlíkovou výstrojí a opět bylo vyrovnáno - 3:3. Přetahovaná jako kdyby neměla konce. Běžela čtyřiapadesátá minuta, když Martin Starosta tvrdým projektilem propálil vše, co mu stálo v cestě - 3:4. Ani to však na rozuzlení zápletky nestačilo.

Vítkovičtí odvolali v posledních minutách brankáře a v šesti uspěli. Dominik Raška vypálil natolik přesně, že puk se otřel o vnitřní stranu tyče a zamířil za brankovou čáru - 4:4. V prodloužení byli aktivnější Severočeši, nicméně na Daňu nevyzráli. Rozhodovat musely samostatné nájezdy.

V těch neuspěl ani jeden z vítkovického tria Baláž-Toman-Raška, na druhé straně naopak propálil ranou z velké blízkosti domácího gólmana Jiří Průžek, a Tygři si tedy po zásluze z Moravy odvezli bonusový bod - 4:5.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Liberec
„K oběma zápasům jsme odjížděli bez několika nemocných hráčů, ale i tak si myslím, že jsme podali velmi kvalitní výkon. Skvěle jsme vstoupili do utkání, měli jsme spoustu příležitostí ke vstřelení branky, ale nedařilo se nám odskočit soupeři na rozdíl dvou gólů, přičemž šance jsme na to určitě měli. Přetahovanou nakonec musely rozhodnout až nájezdy, ale určitě jsme vzhledem k množství příležitostí mohli vyhrát i v základní hrací době. Dva body z Moravy bereme jako úspěch, seznámili jsme s nadstavbovou částí a těšíme se na lednové boje."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 18:00 | U17
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec