Reportáž

Starší dorost hrál se Zlínem vyrovnanou partii, nakonec o gól padl

Liberec - Ještě ve starém roce 2015 si starší dorostenci zajistili play-off, nyní už svádí boje o nasazení do závěrečného pavouka. Z dnešní napínavé bitvy si ale všechny body odvezl domů Zlín.

Na startu zápasu se oba týmy dlouho rozehřívaly a ospalé tempo rozsekla až první přesilová hra Zlína v polovině úvodní dvacetiminutovky. Kapitán Dlabaja, který se před Žajdlíka vytočil zpoza brány, ještě neuspěl. V podstatě vzápětí už se však kotouč třepotal v liberecké síti poté, co David Kowalczyk využil hustého provozu před Žajdlíkem a jeho chytrá střela zápěstím od modré čáry zapadla za záda gólmana Severočechů – 0:1.

Na druhý gól stačily moravskému celku jen čtyři minuty. Mikulec přenechal kotouč do tandemu Janu Václavkovi, který neváhal a svižnou střelou zápěstím trefil nechytatelně horní roh brány – 0:2. Zlín takřka nechyboval, naopak Liberečtí si často dokázali situaci hodně zkomplikovat. To jen zdokumentoval Matěj Krejsa, po jehož hrubici mohli hosté vést už o tři góly. Naštěstí pro domácí vychytal Mikulcovu příležitost Matěj Žajdlík.

"Dostali jsme první gól, což nás na chvíli trochu srazilo. Pak jsme inkasovali ještě jednou a za stavu 0:2 je to hodně složité. Navíc proti takhle houževnatému soupeři," vysvětloval trenér Jiří Kudrna.

Ve druhé třetině se Moravané zatáhli a začali bránit svůj náskok. Naproti tomu Liberec se osměloval čím dál tím víc. Branský z rohu hřiště vybruslil před Hufa a měl dobrou šanci skórovat. Zblízka si na hostujícího gólmana nepřišel. Ševců se navíc drželo i štěstí, když se kotouč od clonícího Wiencka odrazil do tyče.

Góly začaly padat až ve třetí části. Vše načal už po osmadvaceti vteřinách Matyáš Kačírek, který lehkou tečí špičkou hole zhodnotil střílený pas Jana Jeníka – 1:2. Hokejisté Zlína však přispěchali s rychlou odpovědí. Jonáš Kočica zkusil překvapit Žajdlíka z ostrého úhlu a povedlo se – 1:3.

"Řekl jsem klukům, že stav 0:2 není důvod k tomu, aby se cítili jako poražení. Věděli jsme, že musíme vstřelit co nejrychleji kontaktní gól," popisoval přestávkovou poradu hlavní kouč.

Jenže to bylo od Zlína všechno a iniciativu převzali pevně do svých rukou Severočeši. V přesilové hře přiblížil Liberec na rozdíl jednoho gólu pohotovou dorážkou Jiří Průžek – 2:3. Ten samý hráč měl na hokejce vyrovnání. Po rychlé kličkované vypálil Průžek do spojnice tyčí. Domácím nevyšel ani závěrečný risk bez gólmana, a tak si PSG odvezlo z Podještědí tři body.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Dneska to bylo hodně těžké a náročné. Hrál se pěkný hokej. Zlín měl velice pevnou defenzivu. Musím říct, že by tomu zápasu slušela víc remíza. Já ale dneska kluky musím pochválit. Bylo to bojovné a strhující utkání."
Robert Svoboda
PSG Zlín
„Myslím si, že to bylo pěkné utkání z obou stran. Měli jsme dobrý vstup do utkání. Podařilo se nám dát dva góly. Domácí potom přidali a my jsme začali být nedisciplinovaní. Jsem rád, že jsme tu vyhráli a že jsme odčinili předchozí bodové ztráty. "

Naši partneři

Generální partner
Generální partner