Reportáž

Dva dny, dvě vítězství. Po Spartě si starší dorost poradil i se Slavií

Liberec - Bílí Tygři se v sobotu podvečer utkali s dalším pražským týmem. Tentokrát šlo o Slavii. Šelmy potvrdily formu z posledních zápasů a i v druhém zápase během 24 hodin dokázali zvítězit. Středočechy porazili 4:2, a připsali si tak další tři body proti těžkému soupeři. V brance se opět ukázal v nejlepším možném světle Matěj Žajdlík, který předvedl spoustu výtečných zákroků.

Zápas začal zostra. Už ve druhé minutě ujel obráncům Matyáš Kačírek. To, že netrefil branku ho nemuselo mrzet dlouho. Puk se od totiž k němu odrazil zpět od plexiskla. Tentokrát už střelec nezaváhal trefil přesně volný prostor u pravé tyče – 1:0.

O chvíli později měli domácí početní výhodu. Mohl jí využít Jursa, kterého našel skvělou přihrávkou skrz brankoviště Nezbeda. Puk mu ale podjel pod hokejkou a v aréně to jen zahučelo. Další přesilovku už však Tygři využili. Jan Jeník nahodil puk od modré čáry a ten se nejspíš s pomocí některého ze Slavistů dostal až do sítě – 2:0.

Liberečtí byli při chuti. Burda se dostal kličkou až příliš blízko k Paterovi, který puk včas zalehl. Na druhé straně mohli hosté snížit v přečíslení. Zradila je nepřesná přihrávka. To bylo z první dvacetiminutovky vše.

Začátek té druhé zastihl obě obrany ve slabší chvilce. Nejprve první gól Slavie vstřelil Jan Šergl - 2:1. Půl minutku na to zvyšoval z pohledu libereckých tvrdou ranou Michal Juščák - 3:1. Za dalších 30 sekund byli hosté opět v kontaktu. Ihned po vhazování na nic nečekal Tomáš Vildumetz a propálil Žajdlíka – 3:2.

Oba týmy lehce ubraly na aktivitě. Přesto v polovině zápasu měl na hokejce vyrovnání Brož. Jeho střele z mezikruží chyběly centimetry. Za dvě minuty se ale musel činit domácí gólman. Po povalujícím se kotoučem před brankou sahali dva Slavisté. Žajdlík obětavým skokem znemožnil zakončení.

Ve třetí třetině se hosté snažili vytvořit tlak a pokusit se o vyrovnání. Šelmy ale neúprosně bránily střední pásmo a blokovaly většinu střel. Jediné šance plynuly po individuálních akcích. Vildumetz si na Žajdlíka v přečíslení nepřišel. Za domácí mohl zvýšit Jeník, který se proháčkoval až před branku. Na poslední chvíli zakročili hostující obránci a puk mu vypíchli.

Deset minut před koncem se začala na Tygrech projevovat únava. Vždyť toto byl jejich druhý zápas během 24 hodin. Vedení svého týmu ovšem držel výtečný Matěj Žajdlík. Nejprve si vybruslil proti střele z levého kruhu. Minutu před koncem provětral svou lapačku, když ve velké šanci vychytal jednoho z Pražanů při power-play.

Času bylo málo a domácí drželi kotouč daleko od své svatyně. Risk Středočechům nevyšel a 11 vteřin před koncem inkasovali čtvrtý gól. Do prázdné branky se trefil ze středního pásma Tomáš Nezbeda - 4:2.

Ve dvou dnech dokázali Bílí Tygři porazit jak Spartu, tak Slavii a připisují si další cenné body do tabulky.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna
Liberec
„Opět jsme odehráli hrozně těžký zápas. Slavia je stejně jako včera Sparta velmi kvalitní tým. Chci klukům poděkovat, protože všichni dřeli a makali jak včera, tak i dnes. Všichni, gólmanem Žajdlíkem počínaje, předvedli výborný výkon. Je radost si tyhle zápasy jako trenér užít."
Miloš Pecka
Praha
„Prospali jsme první třetinu, kde byl soupeř jasně lepší a o dvě branky ji vyhrál. Myslím, že to nás stálo celý zápas. Do konce utkání už to totiž byla vyrovnaná partie. Vždy jsme stáhli na rozdíl jediné branky, ale bohužel jsme v závěru své šance na vyrovnání neproměnili a Liberec zaslouženě vyhrál."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner